Sign In

Taxi u Sofiji

Taxi u Sofiji

Rezerviši svoje taxi vozilo

Taxi u Sofiji

Sofija kao glavni grad Bugarske ima preko milion stanovnika, Glavni grad Bugarske se nalazi u podnožju planine Vitosha i prepuna je kulturnim znamenitostima i fascinantnim tragovima istorije, uključujući grčki, rimski, osmanski i sovjetski uticaj. Sofija je drugi najstariji glavni grad u Evropi Grad je nastao iz temelja starovekovnog srpskog grada Serdike _ etničke zemlje Srba, koga je nasledio srednjovekovni grad Sredec. Sofija je kosmopolitski grad sa mnoštvom crkava i kulturnih znamenitosti. Među najznačajnijim crkvama su crkva Svetog Jurja, Svete Sofije i Patrijaršijska katedrala Aleksandra Nevskog. Grad ima 16 sveučilišta, a Sveučilište Sofija je osnovano 1889 godine. Najbolji način da organizujete svoje vreme provedeno U Sofiji je vožnja taksijem.

Cene taksi prevoza u Sofiji

Taksisti u Sofiji izračunavaju svoje cene koristeći taksimetar na osnovu vremena i udaljenosti pređene do vaše tačne lokacije. Međutim, različiti faktori mogu uticati na vašu ukupnu cenu, kao što je putovanje danju, noću ili vikendom.

Tarifa 1 (06:00 – 22:00):

Osnovna naknada: 0,33 € (LV 0,65)
Po km: 0,35 € (LV 0,69)
Vrijeme čekanja po satu: 5,52 € (LV 10,80)

Tarifa 2 (22:00 – 06:00 i nedjeljom):

Osnovna naknada: 0,33 € (LV 0,65)
Po km: 0,38 € (LV 0,75)
Vrijeme čekanja po satu: 5,52 € (LV 10,80)

Međutim, ako želite izbeći gnjavažu oko pronalaska taksija, ili ako želite putovati po fiksnoj cijeni, s lokalnim vozačem koji govori engleski, preporučuje se da unapred rezervišete privatni transfer putem interneta.

Kako dobiti taksi u Sofiji

Veoma je lako pronaći taksi u Sofiji jer tri glavne taksi kompanije rade u gradu i oko njega. Da biste dobili taksi, možete jednostavno pozvati taksi direktno s ulice, uputiti se u bilo koje veće turističko središte ili hotel, rezervisati taksi koristeći mobilnu aplikaciju ili možete pozvati jednu od kompanija kao što su:

Yellow Taxi Sofia: +359 291 119
O.K. Supertrans: +359 297 3 2121
Taxistars: +359 87 714 4144

Ipak, ako želite da putujete sa lokalnim vozačem koji govori engleski po određenoj ceni, preporučuje se da unapred rezervišete svoj taksi u Sofiji uz Welcome Pickups.

Prednosti rezervacije transfera iz Sofije unapred

Iako je lako pronaći taksi u gradu, uzimanje službene taksi kompanije je ključno, jer neki vozači možda nisu ovlašteni. Iz tog razloga, prethodna rezervacija privatnog transfera uz Welcome Pickups je najbolji način za kretanje po Sofiji.

Welcome garantuje preuzimanje na vrijeme, kad god i gdje god želite, personalizirane transfere od vrata do vrata, vrhunsku korisničku podršku 24/7 i pažljivo birane lokalne vozače koji govore engleski.

I još više, možete unaprijed rezervisati transfer za manje od 60 sekundi, po niskoj fiksnoj cijeni i uz fleksibilnu politiku otkazivanja.

Zato započnite svoj odmor u Sofiji uživajući u besprekornom iskustvu putovanja uz Welcome Pickups.

Sofija taxi saveti

Neki taksiji u Sofiji prihvataju plaćanja kreditnom karticom, ali je najbolje da prethodno proverite sa svojim taksistom. Obično su logotipi kreditnih kartica naznačeni na prozoru kabine.
Uobičajeno je dati bakšiš svom taksisti u Bugarskoj. Putnici obično ostavljaju oko 10% bakšiša.
Prije nego krenete na putovanje, proverite je li taksimetar uključen i prebačen na ispravnu tarifu.
Neki sofijski taksisti koriste duže rute kako bi naplatili više; savet je da pratite vožnju na vašoj mobilnoj aplikaciji mape.

Sofija taksi i transferi dostupni za invalidska kolica

Nažalost, obična taksi vozila u Sofiji ne mogu prihvatiti invalidska kolica.

Jedna specijalizovana kompanija nudi vozila dostupna invalidskim kolicima 24/7, Accessible Taxi Sofia. Možete unaprijed rezervisati online ili putem telefona: +359 8 845 9 9293.

Sigurnost i žalbe na kvalitet taksi usluge u Sofiji

Sofijski taksisti su ljubazni, međutim, neki imaju reputaciju da naplačuju više svojim korisnicima. Ako je to, nažalost, vaš slučaj, možete prijaviti svog vozača tako što ćete podneti zvaničnu žalbu unajmljenoj taksi kompaniji.

Veze : Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »