Sign In

Blog

Latest News
Taxi u Atini

Taxi u Atini

Rezervišite svoje taxi vozilo

Taxi u Atini

Sa preko 13.000 taksi vozila u Atini, izuzetno je brzo i lako pronaći jedan. Iako postoji veliki broj različitih taksi kompanija širom grada, sve su u potpunosti regulisane i imaju određene cene. Ako želite da istražujete grad u udobnosti ili nemate mnogo vremena, odabir atinskog taksija bila bi fantastična opcija za vas. Možete lako pozvati taksi s ulice, pozvati jednu od brojnih radio taksi kompanija, prošetati do određenog taksi stajališta koji se nalaze po cijelom gradu i na najpopularnijim turističkim mjestima ili unapred rezervisati privatni transfer

Cena taksi prevoza u Atini

Iako postoji mnogo različitih taksi kompanija u Atini, sve one rade po regulisanom sistemu cena. Osim vožnje do i od aerodroma, svi taksiji u Atini rade koristeći taksimetar koji će izračunati vašu cenu karte na osnovu prijeđene udaljenosti.

Važno je napomenuti da postoje različite tarife za vožnju tokom dana (05:00 do 24:00) i noću (24:00 do 05:00), to će uvijek biti naznačeno na taksimetru na prednjem dijelu kabine.

Osnovna cijena – 1,80 €

Tarifa/km dnevno (05:00 do 24:00) – 0,90 €

Cijene/km noću (24:00 do 05:00)- 1,25 €

Taksiji u Atini takođe imaju dodatne naknade za dodatni prtljag, vreme čekanja, putovanja tokom posebnih praznika (€1-€2) i doplatu za preuzimanje na železničkoj stanici, autobuskoj stanici ili luci (€1-€2).

Kako dobiti taksi u Atini

Atina je veliki i prometan grad, ali kada odaberete atinski taksi za svoj transfer, putovanje od tačke A do tačke B ne može biti lakše. Možete odabrati da jednostavno pozovete taksi s ulice, prošetate do najbližeg taksi stajališta, nazovete jednu od mnogih lokalnih radio kompanija ili koristite aplikaciju za taksi.

Taksi stajališta se mogu naći u blizini svih glavnih turističkih mesta u gradu: železničke stanice u Atini, autobuske stanice Kifisos i glavnih trgova kao što je trg Sintagma. Lako je uočiti rang jer ćete vidjeti žute automobile sa tablom ‘TAXI’ na vrhu, poredane pored puta. Sve što trebate učiniti je prošetati do prve linije i ući u prvi taksi u koloni.

Najlakši način za pronalaženje atinskog taksija je sa ulice. Sve što treba da uradite je da mahnete rukom kada vidite prazan žuti taksi koji vam se približava na ulici. Kada uđete, provjerite je li taksimetar postavljen na osnovnu cijenu, a zatim recite svom vozaču kuda trebate ići.

Za vrijeme lošeg vremena ili kasno u noć, predlažemo da rezervišete taksi u Atini pozivom jedne od lokalnih radio taksi kompanija ili korištenjem jedne od taksi aplikacija dostupnih u Grčkoj, kao što je Free Now. Na ovaj način možete ostati u zatvorenom prostoru gdje je bezbedno i toplo dok vam vozač ne javi da je vani. Iako je ovo vrlo zgodna opcija, ova usluga će se dodatno naplaćivati.

Prednosti rezervacije transfera iz Atine unapred

Znati da će vas vaš atinski taksi čekati kada vam zatreba je nešto što svi žele kada posjećuju novi i uzbudljivi grad. Rezervacija privatnog taksi transfera u Atini unapred ne samo da vam omogućava da s lakoćom planirate svoje putovanje, već vam daje i mir zagarantovane fiksne cijene bez skrivenih naknada.

Ne postoji ništa kao da imate pouzdanog vozača koji govori engleski koji čeka na aerodromu i pristup korisničkoj podršci 24/7. Zato rezervišite kod nas i garantujemo vam iskustvo bez muke u najpoznatijem gradu Atine.

Saveti za taksi u Atini

Ne govore svi atinski taksisti engleski, pa obavezno zapišite upute do mesta koje želite posetiti na grčkom.
Prije nego što započnete putovanje, proverite je li vaš taksista podesio taksimetar na osnovnu cenu od 1,80 €.
Ako putujete danju, budite sigurni da je taksimetar postavljen na tarifu 1.
Pomaže da naučite imena glavnih puteva širom grada kako biste znali da li vaš vozač ide pravim putem.
Ako smatrate da vaš vozač vozi dužim putem, možete proveriti upute na Google mapama.
Taksisti u Atini obično ne nose sitniš za velike novčanice, pa je preporuka da sa sobom držite kovanice i male novčanice u eurima.
Atinski taksiji ne nose sedišta za bebe, ali možete poneti i postaviti svoje.

Taksi vozila dostupna za invalidska kolica u Atini

Atina je u cjelini pristupačan grad. Međutim, obični taksiji koje ćete naći u vožnji na ulicama nemaju nikakve posebne rampe ili sjedala za osobe u invalidskim kolicima. Ako vam je udobno da sklopite svoja invalidska kolica, ima dovoljno prostora da ih spremite u obični taksi. Isto tako, ako vam treba potpuno dostupno vozilo, možete kontaktirati www.specialtaxi.com.

Sigurnost i reklamacije za atinski taksi

Poznato je da neki taksisti u Atini pokušavaju da uzmu više novca od svojih mušterija tako što idu dužim rutama, koristeći tarifu 2 tokom dana ili povećavajući osnovnu cenu.

Ako vjerujete da vam se to dogodilo, zapišite taksi broj i jedinstveni ID broj vozača koji su prikazani u vozilu i zatražite račun. Zatim možete pozvati kompaniju s kojom ste putovali ili kontaktirati atinsku turističku policiju.

Često postavljena pitanja

Koliko košta taksi prevoz u Atini?

Prosečna cena za putovanje atinskim taksijem unutar grada je oko 8 €. Postoji osnovna cena od 1,80 € za svako putovanje i naknada od 0,90 €/km tokom dana i 1,25 €/km noću. Kako biste izbegli dodatne troškove i doplate, možete unaprijed rezervisati privatni transfer uz Welcome Pickups i iskoristiti naše potpuno personalizirane usluge, korisničku podršku 24/7 i mobilnu aplikaciju.

Da li je taksi u Atini bezbedan?

Sve u svemu, da, taksi u Atini je bezbedan. Ako smatrate da vam je preplaćeno ili primetite da je vaš vozač neosnovano dodao dodatne troškove vašem konačnom računu, možete ga prijaviti operativnoj kompaniji ili atinskoj turističkoj policiji.

Daje li se bakšiš taksiju u Atini?

Iako nije obavezno davati bakšiš svojim taksistima u Grčkoj, uvijek se ceni ako je vaše putovanje bilo ugodno. Ako želite dati bakšiš svom atinskom taksisti, možete zaokružiti na najbliži euro ili dodati 5%-10% na svoj račun.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *