Sign In

Taxi u Pragu

Taxi u Pragu

Rezervišite svoje taksi vozilo

 

 

 

Taxi u Pragu

Prekrasno i magično mesto gdje srednjevjekovno susreće boemsko, nema ničeg suptilnijeg od Praga. Krivudave ulice nalik lavirintu mame posetioce iz celog sveta pozivajući ih da šetaju kaldrmisanim stazama i istraže bogatu istoriju i skrivene čari grada. Dovoljno je samo pogledati čuveni astronomski sat da biste se podsetili da je vreme ključno. Dakle, ako ste ljubitelj arhitekture i pokušavate odvojiti malo vremena za važnije stvari, razmislite o ulaganju u svoj prevoz. Odlučite se za taksi u Pragu i pružite sebi kraljevski tretman dok provodite dragocene trenutke u potpunoj udobnosti i luksuzu.

Dolazak na prometni aerodrom kao što je aerodrom Václav Havel Prag (PRG) može biti preopterećen, a vožnja javnim prevozom do grada može biti dugačka uz velike gužve. Ako želite brzo doći do odredišta, korištenjem javnog prijevoza, pozivanjem praškog taksija ili pozivanjem lokalne taksi kompanije po dolasku možete izgubiti dragocene sate vašeg odmora. Zato je rezervacija uz Welcome Pickups sa aerodroma u Pragu najbolja opcija da osigurate besprijekorno iskustvo od vrata do vrata.

Od trenutka kada izađete iz aviona, vaš Welcome vozač čekat će ispred izlaznih vrata hodnika za dolaske sa natpisom s vašim imenom. Brinete se da vaš let kasni? Ne brinite, svi naši vozači primaju ažuriranja uživo o vremenu dolaska vašeg aviona, tako da će vas čekati bez obzira na sve.

Vaš vozač koji govori engleski će vas dočekati i pozdraviti u dolasku, pomoći će vam oko prtljaga i odvesti vas do unapred rezervisanog transfera na aerodromu u Pragu. Dok uživate u svom putovanju u Prag, vaš vozač će odgovoriti na sva vaša pitanja i preneti vam koja su to najbolja mesta koja trebate videti i stvari koje treba raditi dok ste u gradu.

A Welcome Prague Airport taksi za bilo koju veličinu grupe

Kada putujete u novi i nepoznati grad, važno je da svoje voljene držite na okupu. Zato u Welcome Pickups nudimo vozila za transfer do aerodroma Prag različitih veličina koja odgovaraju individualnim potrebama vaše grupe. Ako putujete u grupi od 4 osobe, možete uživati u transferu u jednoj od naših elegantnih limuzina. Ili, ako vaša grupa ima do 7 osoba, svi ćete se udobno smestiti u jedan od naših prostranih minivanova.

Uputstva za vaš transfer sa aerodroma u Pragu

Aerodrom Václav Havel Prag (PRG), ranije poznat kao Međunarodni aerodrom Prag Ruzyně, najveći je i najmoderniji aerodrom u Češkoj Republici. Aerodrom se nalazi samo 18 km udaljen od centra Praga i kada putevi nisu zakrčeni, vožnja taksijem ili transfer od aerodroma Praga do centra grada ne bi trebalo da traje više od 35 minuta.

Čim vaša vožnja počne, vaš vozač će vas odvesti duž Aviatičke magistrale, a zatim na Evropsku magistralu. Zatim će slediti ovaj put dok ne stignete do Bubenská. Odatle će vaš vozač voziti lokalnim putem dok ne stignete do vašeg hotela.

Druge rute koje često koristi Welcome uključuju Praški aerodrom do Praške glavne željezničke stanice i Karlovy Vary.

Unapred dogovorena cena za taksi sa i od aerodroma u Pragu

Praški taksisti ne nude paušalnu tarifu za vožnju taksijem sa aerodroma u Pragu, već izračunavaju trošak pomoću taksimetra. Uz to, prosečna cena taksija od aerodroma u Pragu do centra grada iznosi 31 € (725 CZK).

Možda ćete primijetiti da vaš vozač dodaje dodatne troškove za stvari kao što su teški prtljag ili vreme čekanja, pa da biste izbegli bilo kakve skrivene dodatke, preporučujemo da svoj transfer rezervišete unapred uz Welcome Pickups.

Prednosti rezrvacije sa Welcome Airport transfer

U Welcome Pickups, ponosni smo što smo podigli lestvicu za doživljaj putovanja na destinaciji. Nudeći uslugu svetske klase, nenadmašne cene i potpuno prilagodljiva i personalizirana iskustva transfera, mi smo prvi izbor za mnoge putnike koji posećuju Prag.

Ne samo da osiguravamo uslugu od vrata do vrata, uključujući susrete i doček u dolasku, već nudimo i širok spektar zajedničkih i privatnih iskustava putovanja ka destinaciji kako biste maksimalno iskoristili svoje vrijeme u Pragu. Kao pobjedniku Tripadvisor Travellers’ Choice 2022 poverite nam svoj plan putovanja u Prag a mi vam garantuje uspomene koje će trajati doživotno.

Taxi cene u Pragu

Cene taksija u Pragu službeno određuju gradske vlasti. Osnovna tarifa je posljednji put ažurirana i objavljena u službenom glasniku o tarifama u februaru 2020. godine. Obavezujuća je za sve taksiiste i taksi kompanije i osiguravaju je službeno baždareni taksimetri u vozilima. Cene se obračunavaju na sledeći način:

Osnovna cena: 2,55 € (60 CZK)

Cena/po km: 1,50 € (36 CZK)

Cena čekanja po minuti: 0,30 € (6 CZK)

Taxi u Pragu nije preskup, zato se mnogi odlučuju da se ovim gradom kreću taksijem. Ako putujete od aerodroma u Pragu do centra grada ili do glavne stanice platit ćete oko 31 € (725 CZK). Postoje i popularne rute koje vas vode do jednog od mnogih šarmantnih boemskih centara izvan Praga koje svakako vrijedi posjetiti, poput Karlovih Vari.

*Češki taksiji ne naplaćuju noćnu tarifu, tako da ista cijena vrijedi 24 sata dnevno. Međutim, taksiji koji rade van granica grada nisu regulisani, pa se pobrinite da pregovarate o ceni karte prije nego uđete u vozilo

Kako dobiti taksi u Pragu

Dobiti taksi u Pragu je prava stvar. Mnogi od njih voze se po centru, većina lokalnih vozača govori ili razumije osnovni engleski i dostupni su 24 sata dnevno. Lako je uočiti službene taksije u Pragu ako znate na šta treba paziti. Većina taksi vozila je žute boje i svako vozilo mora biti opremljeno trajno postavljenim krovnim znakom „TAXI“, a registarski broj, naziv kompanije i cenovnik moraju biti istaknuti na oba ulazna vrata taksija.

Možete pozvati taksi s ulice, preuzeti češku taksi aplikaciju, koristiti Uber ili pešice doći do najbližeg taksi stajališta. Nekoliko taksi stajališta je raspoređeno po gradu u blizini atrakcija i naseljenih područja kao što su Hybernska ulica, Narodno pozorište i metro Namesti Republiky.

Za kupce koji preferiraju uslugu od vrata do vrata, a da ne moraju da traže lokalni češki taksi u ovom prometnom glavnom gradu, preporučujemo da naruče taksi uz Welcome Pickups, nazovu 24-satne dispečerske centre ili preuzmu aplikaciju Uber. Taxi Praha (+420 251 222 555) i Sves.se (+420 222 111 000) su najpouzdanije taksi kompanije u Pragu.

Prednosti rezervacije unapred transfera iz Praga

Prag je grad misterije i čarolije, idealan za porodični odmor ili velike grupe putnika. Ali plaćanje taksi prevoza više nego što ste očekivali može vam oduzeti dio magije. Naš tim nikada ne bi dozvolio da vam se to dogodi.

Welcome osigurava konkurentne cene taksija u Pragu bez skrivenih troškova. Ali to nije sve, naši profesionalni vozači će vas dočekati i pozdraviti, odneti vaš prtljag, otpratiti do vozila i pružiti vam ekskluzivnu vožnju po nepreglednim čudima grada. Zato unapred rezervišite taksi u Pragu uz Welcome Pickups za vožnju kao iz bajke.

Češki taksi saveti

Ako zaustavljate taksi na ulici, pokušajte se dogovoriti oko konačne cene prije ulaska u vozilo. Neki vozači mogu vas prevariti čak i sa taksimetrom.
Taksisti često drže ažuriranu mapu Praga u taksiju koja se može posuditi putnicima na zahtev.
Bakšiš u Pragu se uopšteno očekuje, trebali bi dati najmanje 10% bakšiša.

Taksi prilagođen za invalidska kolica u Pragu

Redovne taksi službe u Pragu obično ne nude vozila prilagođena osobama sa poteškoćama u kretanju. Međutim, grad Prag ima četiri taksi vozila pristupačne za invalidska kolica u koje se mogu smjestiti i ručna i električna invalidska kolica. Pristupačni taksi kombiji opremljeni su spuštenim podom za ulazak pozadi. Kontaktirajte Centrum Mobility za više informacija.

Sigurnost i reklamacije

Uglavnom, taksisti u Pragu su pouzdani i licencirani. Međutim, kao i na većini mesta širom sveta, neki vozači pokušavaju prevariti putnike da naplate više novca.

Međutim, ne brinite, ako smatrate da vaš češki taksist pokušava da vas prevari preskupom ili dužom rutom, zapišite registarski broj taksija na svom mobilnom telefonu i pobrinite se da sačuvate račun. Razmislite o tome da unapred istražite cenu i rutu taksija kako biste mogli izbeći moguće prevarante i uvek proverite radi li taksimetar.

Ako želite da podnesete žalbu, možete kontaktirati češku policiju ili poslati e-mail sa brojem dozvole na vratima i detaljima vaše rute na taxi@praha.eu ili posta@praha.eu.

 

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »