Sign In

Blog

Latest News
Taxi u Minsku

Taxi u Minsku

Rezervišite svoje taxi vozilo

Taxi u Minsku

Minsk je dugo važio kao savršen primer sovjetskog grada, poznatog po staljinističkoj arhitekturi. Poslednjih godina grad je počeo da se modernizuje, pa uz bogatu istoriju Minska, posetioci mogu da uživaju u modernim kafićima, ukusnim beloruskim restoranima i živahnim noćnim klubovima. Kao preporuka je i da obavezno posetite dvorac Mir koji na manje od 100 km udaljen od centra Minska.

Bilo da pokušavate da obiđete grad, okolinu ili da stignete do obližnje destinacije, taksi je najbolji način da stignete do mesta na koje idete. Razne kompanije nude taksi usluge u Minsku. Ako vam je taksi potreban možete ga uzeti sa stajališta za taksi, zaustaviti na ulici ili nazvati telefonom. Vlada ne reguliše cene taksija u Minsku, već zavise od individualne taksi kompanije ili vozača. Cene se određuju taksimetrom ili možete zatražiti da se dogovorite o ceni. Druga opcija je da unaprijed rezervirate vožnju i to možete učiniti sa profesionalnim vozačem Welcome Pickups koji govori engleski.

Minsk, cene taxi prevoza.

Cene taksija u Minsku nisu regulisane i određuju ih svaka taksi kompanija ili pojedinačni vozač. Cene sa taksimetra se obično određuju osnovnom stopom (uključujući prva 3 pređena kilometra), dodatnim brojem pređenih kilometara i svim dodatnim naknadama koje se mogu primeniti. Na primer, vaš trošak taksija može se povećati ako putujete noću, ako trebate putovati izvan centra grada, ako zadržite vozača da čeka ili zaglavite u uličnoj gužvi. Cene taksija uopšteno se mogu proceniti na osnovu sledećih stopa:

Osnovna cena: 1,30 € (3,30 BYN)
Cijena po kilometru: 0,10 € (0,30 BYN) unutar grada i 0,20 € (0,50 BYN) van grada
Satnica za stajanje ili čekanje: 2,34 € (6 BYN)

Za transfer od aerodroma Minsk do grada, procjenjuje se da će cena prevoza koštati između 9,80-11,70 € (BYN 25-30), međutim, kako to ne može biti zagarantovano standardnim taksijem, za konkurentnu paušalnu cenu bez skrivenih troškova, možete rezervisati svoju vožnju unaprijed uz Welcome Pickups

Kako dobiti taxi u Minsku

Taksiji su lako dostupni u Minsku, tako da nećete imati problema da ga pronađete. Možete pronaći taksije koji čekaju u blizini popularnih destinacija u centru grada, možete zaustaviti taksi na ulici ili možete pozvati taksi kompaniju iz Minska da zatražite vožnju. Nekoliko kompanija koje možete pozvati su Taxi 152 (+375 17 313 9142) i Taxi Bavaria (+375 44 555 5555).

Kako biste izbjegli gubljenje vremena na traženje taksija ili čekanje vozača da dođe po vas, druga opcija je unapred rezervisati personalizirani transfer sa brzim, profesionalnim vozačem.

Rezervišite svoj Minsk taxi transfer unapred

Ako znate gdje i kada će vam trebati prevoz, možete uštedeti malo vremena i gnjavaže tako što ćete unapred rezervisati taksi u Minsku. Kada rezervišete sa Welcome Pickups, sigurni ste da će vaš vozač biti tačan da bude na dogovorenoj adresi. Osim toga, bit će vam naplaćena konkurentna paušalna cena, tako da nećete morati da brinete o pregovorima o ceni prevoza ili pokušaju da shvatite koji iznos će standardni taksimetar otkucati.

Saveti za vaš taxi u Minsku

Nekoliko taksi kompanija u Minsku ima aplikacije koje možete preuzeti na svoj pametni telefon kako biste jednostavno naručili i platili vožnju taksijem, ali mogu vam naplatiti i naknadu za rezervaciju.
Bakšiš se ne očekuju, ali se cene. Ako imate dobrog vozača, možete razmisliti o ostavljanju napojnice od 5-10%.
Ako na ulici zaustavite taksi i želite da platite karticom, provjerite sa svojim vozačem da li je to nešto što može primiti prije nego što krenete na putovanje.

Taxi prilagođeni za invalidska kolica u Minsku

Minsk nudi mnoga prilagođena mesta za posetu invalida Javni prevoz je uglavnom pristupačan, iako je nekim stanicama možda teže upravljati od drugih. Taksi kompanije u Minsku još uvijek ne nude potpuno opremljena vozila za invalidska kolica. Međutim, većina taksi kompanija iz Minska nudi veća vozila, poput minivanova ili kombija, koja mogu lako smjestiti sklopljena invalidska kolica. Mogu ponuditi udobniji transfer nego standardni taksi . Alternativno, možete direktno kontaktirati privatnog turističkog vodiča i navesti svoje potrebe.

Minsk taxi sigurnost i reklamacije

Minsk taksiji su najsigurniji, najudobniji i najbrži način za kretanje po gradu i okolini. Taksisti iz Minska mogu da vas prevezu pouzdano i po razumnoj ceni. Ako dođe do problema tokom vašeg putovanja taksijem, zabeležite šta se dogodilo i kada zajedno s registarskim brojem vozila. Zatim možete prijaviti problem taksi kompaniji koju ste koristili za transfer ili za ozbiljne stvari svratite u najbližu policijsku stanicu.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *