Sign In

Taxi u Ljubljani

Taxi u Ljubljani

Rezervišite svoje taxi vozilo.

Taxi u Ljubljani

Čudesni gradić Ljubljana nalazi se u središnjoj Sloveniji, između Alpa i Krasa. Grad je mlad, moderan i proglašen je zelenom prijestonicom Evrope 2016. godine, a njegov centar se može pohvaliti javnim prevozom s niskim emisijama i odličnom biciklističkom mrežom. U Ljubljani ima toliko toga za raditi i vidjeti, zbog čega je najbolje da se brzo i udobno provozate ljubljanskim taksijem ili ličnim transferom

Samo neka od znamenitosti koja treba posetiti u Ljubljani su Katedraka svetog Nikole, Prešernov i Kongresni trg, park Tivoli, Ljubljanski dvorac, Križanke, Tromostovje, Otvorena kuhinja i još mnogo toga.

Ako planirate posetiti ljupki gradić Ljubljana u Sloveniji, jednu od najmanjih evropskih prestonica, sletet ćete na međunarodni aerodrom Jože Pučnik (LJU) Ljubljana. Najbrži način da dođete od aerodroma do hotela je taksijem . Najlakši način da započnete svoj odmor je unapred rezervisanje vašeg transfera od aerodroma Ljubljana uz Welcome Pickups. Welcome garantuje potpuno personalizovano iskustvo sa 5 zvjezdica!

Od trenutka kada sletite, vaš vozač će vas čekati ispred sale za dolaske, držeći tablu sa vašim imenom. Nakon što vas pozdrave, bit ćete odvedeni do vašeg unapred odabranog vozila, a vaš prtljag će biti zbrinut. Štaviše, ako kasnite ili poranite, nema potrebe za stresom! Svi naši vozači su opremljeni ažuriranjima uživo o rasporedu vašeg aviona kako bi osigurali njihovo prisustvo kada stignete.

Ljubljana taxi cene

Ljubljanski taksiji su odličan način za kretanje po Sloveniji, jer su pouzdani i dostupni 24/7. Štaviše, ljubljanski taksiji izračunavaju svoje cijene koristeći taksimetar, na osnovu vremena i pređene udaljenosti. Iako postoje mnoge ljubljanske taksi kompanije, sve se moraju pridržavati tarifa koje je postavila Vlada Slovenije, kao što je prikazano u nastavku:
Osnovna naknada: 0,93 €

Cena po kilometru: 0,89 €

Vreme čekanja po satu: 18 €

Dobro je znati da ne postoje posebne tarife za dnevne/noćne ili vikend izlete kada koristite taksi u Ljubljani.

Kako doći do taksija u Ljubljani

Mnoge ljubljanske taksi kompanije rade u gradu i oko njega, što olakšava pronalaženje taksija. Možete pozvati taksi u Ljubljani direktno sa ulice, uputiti se do velikog turističkog centra ili hotela ili direktno pozvati jednu od brojnih taksi kompanija:

Avto Taxi Tima Ekspres: +386 (0)40 253 669
Book Taxi Slovenija: +386 (0)70 720 414
Elit Taxi: +386 (0)41 752 751
Gea Taxi: +386 (0)1 433 34 44
Taxi Metro: +(0)80 11 90

Međutim, ako želite putovati s ljubaznim lokalnim taksistom koji govori engleski po fiksnoj cijeni, preporučljivo je da unaprijed rezervirate svoj ljubljanski taksi uz Welcome Pickups.

Prednosti rezervacije privatnog transfera uz Welcome Pickups

Kada ste novi u gradu, posljednja stvar koju želite je da brinete o snalaženju u javnom prijevozu u Ljubljani, posebno ako putujete s djecom ili kasno u noć. Zato preporučujemo da unaprijed rezervišete svoj transfer iz Ljubljane uz Welcome Pickups.

Welcome garantuje preuzimanje na vrijeme, kad god i gdje god želite. Osim toga, nudimo personalizirane transfere od vrata do vrata, vrhunsku korisničku podršku 24/7 i lokalne vozače koji govore engleski.

Dakle, izbegnite duga čekanja i doplate tako što ćete unapred rezervisati svoj ljubljanski taksi sa Welcome Pickups.

Ljubljana taxi saveti

Imajte na umu da u turističkim područjima kao što su Bled i Ljubljana, poneki taksisti imaju tendenciju da naplačuju preskupe tarife svojim putnicima.
Pozvati taksi telefonom je jeftinije od pozivanja taksija sa ulice.
Uvijek je dobro pitati svog vozača za približnu cenu do odredišta.
Ljubljanskom taksisti nije potrebno dati napojnicu, ali je pristojno zaokružiti krajnju cenu.
Uverite se da je taksimetar uključen i resetovan pre pokretanja.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Ljubljani

Dobro je znati da ako koristite ručna invalidska kolica, možete kontaktirati bilo koju taksi službu u Ljubljani. Samo im javite da koristite invalidska kolica i oni će poslati odgovarajuće vozilo.

Za električna invalidska kolica, možete kontaktirati Taxi Metro službu ili Feel no Limits jer oba raspolažu odgovarajućim vozilima.

Sigurnost i reklamacije za taksi u Ljubljani

Ako ste, nažalost, naišli na loše iskustvo sa ljubljanskim taksijem, možete podneti reklamaciju direktno taxi kompaniji. To možete učiniti putem njihove web stranice ili putem telefona.

Da biste to učinili, trebat će vam putne informacije koje se mogu naći na vašem taksi računu (tj. datum, vreme, ime vozača i registarski broj).

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »