Sign In

Taxi u Oslu

Taxi u Oslu

Rezervišite svoje taxi vozilo

Taxi u Oslu

Oslo je glavni grad Norveške. On je finansijski, trgovinski i politički centar. Norveška je ustavna monarhija i parlamentarna demoktatija na čelu sa kraljem Haraldom i premijerom. Oslo obiluje izuzetnim arhitektonskim zdanjima. Ako ste ovde na nekoliko dana i radije biste dvaput posetili Muzej Vikinga nego celi dan pokušavajući smisliti kako se kretati metroom, onda se odlučite za taksi iz Osla. Taksi u Oslu je daleko najbolji način da istražite ovu zadivljujuću destinaciju, bez ugrožavanja vašeg budžeta ili udobnosti.

Cena taxi prevoza u Oslu

Cene taksija u Oslu je visoka, ali, srećom, cene prevoza reguliše lokalna vlasti u glavnom gradu Norveške.

Svi taksiji u Oslu koriste taksimetre. Taksimetar počinje od 30 NOK ako čekate taksi na ulice, ili 50 NOK ako ga rezervišete telefonom ili putem interneta. Nakon toga plaćate oko 20 NOK po kilometru i 7 NOK po minuti. Osnovna cena je oko 80 NOK danju, a 160 NOK noću.

Taksi u Oslu prihvata glavne kreditne i debitne kartice. U nekim slučajevima, vaš taksista će od vas tražiti da prevučete svoju karticu na početku putovanja, kako biste provjerili je li aktivna ili ne. Kartica se zatim ponovo prevlači kada stignete na odredište, ovaj put, radi plaćanja. Ako želite dati napojnicu svom taksisti u Oslu, možete zaokružiti cijenu karte.

Kako dobiti taksi u Oslu

Sva taxi vozila su obično dostupni 24 sata dnevno. Možete mahnuti vozaču, prošetati do najbliže taksi stanice ili čak nazvati lokalnu kompaniju i rezervisati unapred. Taksi se može zaustaviti bilo gde, ali postoje i taksi stajališta sa oznakom “taxi” ili “drosje”. Nemaju određene boje, a prepoznatljivi su po belim znakovima na krovu, koji se pale kada je vozač dostupan.

Taksi u Oslu se obično može videti kod glavnih gradskih znamenitosti, u popularnim četvrtima ili hotelima s pet zvjezdica. Toplo vam preporučujemo pitati za cenu pre nego uđete u taksi. Vozači su obično ljubazni i održavaju svoja vozila veoma čistima.

Za vrijeme špica ili državnih praznika, najbolja opcija bi bila rezervacija taksi vozila unapred putem aplikacije ili telefona. Oslo Taxi je najveća i najpouzdanija kompanija za norvešku prijestolnicu. Od 1.novembra 2024 svi taksiji u Oslu će morati da voze automobile bez emisije CO2. Na osnovu toga najveći norveški operater Oslo taxi koji u svojoj ponudi ima 13.000 vozila odlučio je da svoju celokupnu flotu obnovi sa kineskim proizvođačem električnih vozila marke Nio.

Prednosti rezervacije transfera iz Osla unapred

Pronalaženje taksija u Oslu možda nije najlakši zadatak tokom hladnih mjeseci ili nakon ponoći. Ako želite da vidite ovu arhitektonsku zemlju čuda u punom sjaju, onda neka vam prevoz bude u prioritetu. Naši ljubazni i obrazovani vozači pokazat će vam grad i odvesti vas od tačke A do tačke B povoljno i bez napora, uz našu dostupnost 24/7. Putujte poput kraljevske porodice uz Welcome Pickups i rezervišite svoj taxi unapred.

Saveti za taksi u Oslu

Taxi stajališta se nalaze u Oslu u trgovačkim centrima i kod gradskih trgova, ali je samo taksi sa osvijetljenim znakom dostupan za iznajmljivanje.
Vozovi u gradu voze od 05:35 do 00:35 svakih 10 minuta. Nakon tog vremena, taksiji i noćni autobusi su jedino moguće sredstvo transfera.
Obavezno pitajte vozača za približnu cenu za vaše odredište pre ulaska u vozilo.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Oslu

U Oslu su dostupna taksi vozila za osobe u invalidskim kolicima. Ova vozila dostupna za invalidska kolica omogućavaju putniku da uđe u taksi preko produžene rampe i ostane sediti u svojim invalidskim kolicima tokom celog putovanja. Svaki prilagođeni taksi u Oslu ima sigurnosni prostor za invalidska kolica sa sigurnosnim vezama ili remenima. Relativno pristupačna opcija je provajder Oslo Taxi jer u svojoj floti imaju specijalna odgovarajuća vozila.

Sigurnost i reklamacije za taxi u Oslu

Norveški taksisti po pravilu govore engleski i obično ne pokušavaju da naplate više turistima, tako da možete očekivati da će vaš taksista u Oslu biti ljubazan i pristojan. Međutim, ako mislite da vam je vozač možda pokušao naplatiti više ili je krenuo dužom rutom od predviđene, zaustavite vozilo, zatražite potvrdu koja će sadržavati sve relevantne detalje o vožnji i direktno kontaktirajte kompaniju s kojom ste putovali kako biste prijavili vozača, ili posetite najbližu policijsku stanicu ako želite.

Često postavljena pitanja

Koliko košta taksi prevoz u Oslu?

Taksi u Oslu naplaćuju oko 20 NOK po kilometru i 7 NOK po minuti. Osnovna cena je oko 80 NOK danju, a 160 NOK noću.

Kako mogu pozvati taksi u Oslu?

Možete pozvati taksi u Oslu na ulici, prošetati do obližnjeg stajališta ili nazvati jedan od lokalnih taksi brojeva da zatražite uslugu preuzimanja sa željene lokacije.

Koliko košta taksi od aerodroma u Oslu do centra grada?

Taksi u Oslu naplaćuje 90 € (945 NOK) za putovanje do centra Osla od aerodroma Gardermoen prije 17 sati, a 110 € (11.560 NOK) nakon toga. Ako tražite fiksnu cenu i vozača koji govori engleski, obavezno rezervišite svoj taksi u Oslu sa aerodroma unapred uz Welcome Pickups i siguran pouzdan prijevoz od vrata do vrata, bez obzira u koje vrijeme stiže za vaš let !

Veze : Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »