Sign In

Taxi u Beču

Taxi u Beču

 

Rezervišite svoje taxi vozilo.

Taxi u Beču

Beč je peti najveći grad Evropske unije, glavni grad Austrije i jedne od saveznih država. U užem delu grada živi oko 2 miliona stanovnika, a računajući i širi deo grada ta brojka dostiže skoro 3 miliona.

Grad obiluje carskim sjajem i muzejima svetske klase, a poznat je po svom muzičkom nasleđu i mnogim kafićima, kafe poslastičarnicama, espresso barovima. Računa se da ih ima oko 2400 i mnogi su urađeni u tradicionalnom stilu.

Ako biste radije iskusili kosmopolitski štih i zadivljujuću arhitekturu grada nego da provedete dan pokušavajući da se snađete u javnom prijevozu, onda je ovo vaša prilika! Uskočite u bečki taksi i uživajte u ovoj užurbanoj metropoli u slobodno vrijeme.

Cena taksija u Beču

Taksi u Beču je pouzdan i relativno jeftin u poređenju sa drugim zapadnoevropskim gradovima. Vozači koriste taksimetre za izračunavanje ukupne cene vašeg putovanja. Taxi tarife su regulisane na regionalnom nivou. Licencirani taksi operateri su vezani za ove naknade za prevoz za vožnju u glavnom delu Beča.

Osnovna cena – 3,80 € (od ponedjeljka do subote, 06:00-23:00)

Bilo koje drugo vrijeme – 4,30 € (noći, nedelje, državni praznici)

Cena karte po kilometru – 1,42 €

Uopšteno govoreći, prosečna cena kratkog putovanja do centra grada obično je između 7 i 12 eura, dok putovanje do aerodroma može koštati od 35 do 55 eura. Postoji fiksna cena od 36 € za maksimalno 4 putnika koji naručuju taksi sa aerodroma. Neke taksi kompanije mogu naplatiti više za dodatne putnike ili za prtljag.

Troškovi vožnje taksijem u Beču, naravno, mogu varirati ovisno o stvarnoj prometnoj situaciji. Bečki taksi prevoz je takođe viši nedeljom i državnim praznicima.

Svi taksiji u Beču opremljeni su mjeračem, ali preporučujemo da pitate približnu cijenu za svoje putovanje svog vozača pre nego što uskočite. Ne prihvataju svi taksiji plaćanja kreditnom karticom, iako vam aplikacije za taksi dostupne na mreži obično omogućavaju plaćanje karticom putem aplikacije.

Kako dobiti taksi u Beču

Postoji nekoliko različitih načina da pronađete taksi u Beču. Možete prošetati do najbliže taksi stanice, unapred rezervisati taksi telefonom ili koristiti aplikaciju.

Vaš hotel i većina turističkih informativnih centara će vam dati brojeve telefona taksi kompanija, a možda ih čak i nazvati umesto vas. Dostupno je nekoliko besplatnih aplikacija za mobilne telefone koje vam mogu pomoći da unapred rezervišete taksi, proverite dužinu vašeg putovanja i ukupne troškove i daju vam mogućnost plaćanja karticom.

Biranje taksija pešačenjem do taksi stanice ima mnoge prednosti. Taksi stajališta su isprekidana po celom centru grada i označena su sa dva slova “TX”. Nalaze se u blizini glavnih turističkih mesta i naseljenih centara poput Hofburga, palače Schönbrunn, bečkog zoološkog vrta i bečke gradske vijećnice.

Da biste unaprijed naručili taksi u Beču, kontaktirajte Taxi 40100 ili 60160 Taxi putem njihovog kontakt obrasca.

Prednosti rezervacije bečkog taksija unapred

Nema ništa bolje od toga da znate da će vaš bečki taksi biti tu da vas pokupi iz vašeg hotela i udobno preveze do aerodroma ili vašeg odredišta u Beču. Naše odabrano osoblje pobrinut će se za vaše potrebe, dati vam stručne savjete o njihovom omiljenom gradu i nekoliko prijedloga koji će vas sigurno skloniti s utabanih staza. Zato što naši vozači nisu tu samo da vas odvedu od tačke A do tačke B; samo ih smatrajte svojim ličnim turističkim vodičima i rezervišite svoj transfer uz Welcome Pickups unapred!

Bečki taxi saveti

Taksisti očekuju napojnicu od 10%. Zaokružite na najbliži euro ili dodajte 10% na konačnu cenu za dobru uslugu.
Taksi se obično ne može pozvati sa ulice. Najlakši način da dobijete taksi je da prošetate do najbliže taksi stanice.
Većina taksija prihvata plaćanje kreditnom karticom, ali bolje je pitati vozača pre nego uđete.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Beču

Beč je vrlo pristupačan grad, kao i ostatak Austrije. Međutim, redovni taksiji nemaju posebne rampe ili sedišta za osobe s poteškoćama u kretanju. Ako je potpuno prilagođeno vozilo ono što tražite, kontaktirajte Taxi Mann Mödling na +43-2236-30300.

Sigurnost i reklamacije

Vozači u Beču su veoma poštena grupa i retko pokušavaju da uzmu više novca od svojih putnika. Međutim, ako verujete da vam se to dogodilo, trebali biste zapisati taksi broj i jedinstveni ID broj vozača i zatražiti račun. Zatim treba da pozovete kompaniju od koje ste rezervisali taksi ili se uputite u lokalnu policiju i sačinite izveštaj.

Često postavljena pitanja

Koliko košta bečki taksi sa aerodroma?

Prevoz taksijem sa bečkog aerodroma košta najmanje 36 € za četiri putnika. Putovanje do centra grada trajat će otprilike 20 minuta.

Da li je prevoz taksijem siguran u Beču?

Taksiji u Beču, Austrija, pouzdani su i sigurni. Samo se pobrinite da uđete u licencirano vozilo sa prepoznatljivim znakom taxi na vrhu.

 

Veze : Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »