Sign In

Taxi u Larnaki – Kipar

Taxi u Larnaki – Kipar

Taxi u Larnaki - Kipar

Kako u Larnaki nema vozova, a autobuska linija je retka, taksi je daleko najpovoljnija i najpouzdanija opcija. Uzimanje taksija iz Larnake ne samo da će vam uštedjeti vrijeme čekanja, već je to i najudobniji i najsigurniji način da istražite grad i popularna obližnja područja poput Ayia Nape. Kiparski taksiji izračunavaju svoje cene koristeći taksimeta.

Cene taksija u Larnaki

Taksiji u Larnaki nemaju određene tarife za svoje taksije. Umesto toga, vaše putovanje će se izračunati pomoću taksimetra na osnovu udaljenosti. Cene karata za taksije na Kipru su regulisane, tako da možete očekivati da ćete platiti osnovnu cenu, a zatim i određenu naknadu za svaki kilometar koji pređete.

Osnovna cijena – 3 €

Cijena po km – 1 €

Imajte na umu da će se plaćati dodatne naknade za putovanje u kasnim noćnim satima (20:30 do 06:30), vikendom, tokom velikih praznika, višak prtljaga preko 10 kg i čekanje vozača 1 sat (20 €).

taxi-u-larnaki-(2).jpeg-

Kako dobiti taksi u Larnaki

Pronaći taksi u Ayia Napi ili Larnaci je vrlo lako. Imate tri opcije; pozovite lokalnu radio taksi kompaniju, prošetajte do taksi stajališta ili zaustavite taksi taksi na ulici. Da biste zaustavili taksi iz Larnake na ulici, jednostavno ispružite ruku kada vidite taksi bez putnika unutra.

Ako biste radije prošetali do stajališta da preuzmete taksi, možete ga pronaći na aerodromu, na glavnim turističkim mestima u gradu, Trgu Vasileos Pavlou, u glavnoj luci Larnaca, Ioanni Dynan, na uglu ulica Kleovoulou Papakyriakou i Marcellou i Piale Passia.

Konačno, možete pozvati lokalnu radio taksi kompaniju. Dobro poznata opcija je Larnaca Taxis koju možete pozvati na +357 9936 8804. Ovo je odlična opcija za kasnonoćne vožnje jer možete čekati unutra svoj taksi. Ako odlučite da telefonom pozovete taksi za Kipar, imajte na umu da će se za ovu uslugu dodatno naplaćivati.

Rezervišite svoj taksi prevoz iz Larnake unapred

Rezervacija vašeg taksija iz Ayia Nape ili transfera iz Larnake unaprijed ne samo da znači da nećete morati čekati u redu na stajalištu taksija ili čekati da vam taksi stigne, već to također znači da imate zagarantovanu cenu bez neugodnih iznenađenja. Odvojite misli od transporta tako što ćete unapred rezervisati taksi u Larnaci uz Welcome Pickups

Larnaka taksi saveti

Neki taksisti na Kipru ne govore engleski, pa je vredno zapisati adresu svog hotela ili odredišta kako biste izbegli zabunu.
Pobrinite se da vaš vozač resetuje taksimetar na 3 € pre nego što započnete putovanje.
Taksiji u Larnaki nemaju POS sistem potreban za primanje plaćanja kreditnom karticom, pa obavezno nosite gotovinu.
Pobrinite se da sa sobom imate sitniš manji od 20 eura jer taksisti Ayia Nape često nemaju sitniš za veće novčanice.
Ako smatrate da vaš vozač ide pogrešnom rutom, svakako proverite na GoogleMaps i obavestite svog vozača..

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Larnaki

Nažalost, standardni taksiji iz Larnake nisu pristupačni za invalidska kolica. Nedostaje im lift ili rampa koja je potrebna da bi putnik mogao ostati u svojim invalidskim kolicima tokom putovanja. Međutim, ako vam je potreban taksi koji je potpuno dostupan za invalidska kolica u Ayia Napi ili Larnaci, možete kontaktirati Cyprus Handicap Taxi na +357 9940 5604.

Reklamacije na transfer iz Larnake i sigurnost

Vožnja taksijem u Ayia Napi ili Larnaci je obično vrlo bezbedna i regulisana. Međutim, ponekad možete naići na problem ili nepristojnog vozača tokom vašeg transfera iz Larnake. Ako se to dogodi, obavezno zabeležite matični broj vašeg vozača, broj taksija, vreme i datum vašeg putovanja i kuda ste putovali. Ovu informaciju tada možete odneti lokalnoj policiji. Ako možete, zatražite i vašu potvrdu jer će se sve ove informacije naći tamo.

Često postavljena pitanja

Koliko košta taksi prevoz iz Larnake?

Taksisti na Kipru koriste taksimetar za izračunavanje cene vašeg putovanja na osnovu udaljenosti koju putujete. Postoji osnovna cena od 3 € za sva putovanja taksijem u Larnaki, zatim cena po kilometru od 1 €.  Ova cena povećava se tokom noćnih sati od 20:30 do 06:30.

Kako da dobijem taksi iz Larnake?

Ako želite uzeti taksi u Ayia Napi ili Larnaci, ne može biti lakše. Možete pozvati taksi sa ulice, pozvati lokalnu radio taksi kompaniju ili prošetati do taksi stajališta koje se nalazi na aerodromu, na glavnim turističkim mestima u gradu, trgu Vasileos Pavlou, Ioanni Dynan, u glavnoj luci Larnake, Piale Passia i na uglu ulica Kleovoulou Papakyriakou i Marcellou.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »