Sign In

Taxi u Amsterdamu

Taxi u Amsterdamu

Taxi u Amsterdamu

Amsterdam je poznat po svojim pešsčkim ulicama i biciklističkim stazama, ali kada je loše vreme ili ako putujete noću, uzimanje taksija može biti bolja opcija. Ne samo da će vas amsterdamski taksi brzo odvesti do odredišta, već tokom kasnih sati i praznika kada javni prevoz staje, to može biti vaša jedina opcija. Možete potražiti taksi sa ulice, pozvati jednu od zvaničnih taksi kompanija u Amsterdamu ili prošetati do jednog od mnogih taksi stajališta razbacanih po gradu.

Osnovna cena – 3,19 €

Cena po km – 2,35 €

Koliko košta taksi u Amsterdamu?

Taksiji u Amsterdamu su među nekima od najskupljih u Holandiji, ali je vlada stavila gornju granicu na maksimalne cijene koje vozači mogu naplatiti. Prosečna cena taksi putovanja do centra grada je oko 10 eura. Amsterdamski taksisti će izračunati vašu naknadu koristeći taksimetar na osnovu udaljenosti.

Osnovna cijena – 3,19 €

Cijena km (dan i noć) – 2,35 €

Čekanje po minuti – 0,39 €

Vredi napomenuti da taksiji u Amsterdamu mogu imati dodatne naknade za teški prtljag, preuzimanje sa aerodroma ili glavne željezničke stanice, putovanja tokom velikih praznika i jednosatno čekanje (43,94 €).

Rezervišite svoj pouzdan prevoz od-do aerodroma Amsterdam

Samo evropskih destinacija privlači više putnika od Amsterdama, i to s dobrim razlogom. Ovaj užurbani grad ima izuzetnu arhitekturu, najbolje ocenjene muzeje, uzbudljivu umetničku scenu i lavirint kanala i mostova za istraživanje. Ali putovanje od prometnog aerodroma do grada može biti izazov za mnoge putnike.

Zamislite; stignete na aerodrom u Amsterdamu, pokupite prtljag i nehajno se uputite ka nasmejanom vozaču koji drži tablu sa vašim imenom, koji će vas odvesti do vašeg privatnog automobila. Kada krenete, vozač će odgovoriti na sva vaša pitanja o stvarima koje treba vidjeti i raditi u Amsterdamu i podijeliti s vama neke skrivene lokalne dragulje koje nećete željeti propustiti tokom svog boravka. Ovo je iskustvo koje dobijate kada rezervišete taksi sa aerodroma Schiphol uz Welcome Pickups. Sve što vam preostaje je da se zavalite, opustite i uživate u transferu do aerodroma u Amsterdamu.

amsterdam-1.jpeg-496-kb-2000-x-1333-piksela

Uputstvo za vaš transfer sa aerodroma Amsterdam

Aerodrom Amsterdam (AMS), poznat i kao aerodrom Schiphol, najveći je aerodrom u Holandiji i treći najprometniji u Evropi. Aerodrom Schiphol udaljen je samo 21 km od centra Amsterdama, tako da kada putevi nisu zakrčeni, taksi službi aerodroma Amsterdam treba oko 20 minuta da stigne do centra grada. Vaš vozač će voziti autoputem A4 do Nieuve Leeuvarderveg/s116 i pratiti ga dok ne dođete do puta za Sint Agnietenstraat. Odavde će vaš vozač ići manjim lokalnim ulicama do vašeg hotela.

Prometni aerodromi kao što je Schiphol (AMS) obično su prepuni i neudobni. Gubljenje vremena čekajući u dugim redovima za karte na aerodromu nakon dugog leta može biti vrlo nezgodno i zamorno. Odabir lokalnog taksija također može rezultirati dodatnim troškovima ili višom cenom jer ćete možda morati pregovarati s vozačem. Umjesto toga, zašto ne rezervišete online uz Welcome Pickups i prepustite nama da obavimo sve teške poslove umesto vas. Brze, pouzdane i direktne usluge od aerodroma u Amsterdamu do vrata vašeg hotela, šta može biti bolje?

Paušalne cene za vaš transfer do-od aerodroma u Amsterdamu

Lokalni taksi aerodroma Amsterdam ne naplaćuje paušalnu naknadu za putovanje do centra Amsterdama. Možete očekivati ​​da ćete platiti oko 50-60 € . Međutim, vrijedi imati na umu da mogu postojati dodatni troškovi za stvari poput viška prtljaga, vrste vozila i broja ljudi koji putuju. Kako bismo osigurali paušalnu naknadu bez skrivenih dodataka, predlažemo da unaprijed rezervirate svoj transfer sa aerodroma Amsterdam kod transportne kompanije kao što je Welcome Pickups.

Prednosti rezervacije aerodromskog taksija uz Welcome Pickups

Welcome Pickups već neko vrijeme podiže nivo usluge ​​u industriji transfera sa svojom vrhunskom uslugom za korisnike, nenadmašnim cijenama i fantastičnim iskustvima putovanja prema destinacijama. Odabiremo profesionalne vozače s 5 zvezdica na osnovu stvarnih recenzija kupaca, tako da možete biti sigurni da će vam svako iskustvo koje rezervišite kod Welcome ostaviti uspomene za cieli život.

Rezervišite svoj Amsterdam transfer unapred

Znajući da je vaš transfer iz Amsterdama rešen, da ćete doći na vreme i da imate osiguranu tarifu, zaista će vas opustiti. Takođe, ako ste kasno na žurci u Amsterdamu, ili kada dođe loše zimsko vreme, ne želite da čekate vožnju. Zato je rezervacija taksija u Amsterdamu unapred odlična ideja. Ako želite da iskoristite najbolje cene, vozače koji govore engleski jezik i najbolje ocenjene usluge, onda predlažemo da rezervišete taksi uz Welcome Pickups.

Amsterdam taksi saveti

Iako neki taksisti u Amsterdamu govore engleski, ne govore svi. Obavezno zabeležite svoje odredište kako biste mogli pokazati vozaču ako je potrebno.
Proverite je li taksimetar po osnovnoj cijeni od 3,19 € pre nego što krenete na putovanje.
Cena po km je ista bez obzira da li putujete danju ili noću.
Krivudavi putevi Amsterdama mogu vas pomalo dezorijentisani. Obavezno koristite GoogleMaps ako mislite da vaš vozač ide pogrešnim putem.
Budite sigurni da imate kusur u eurima sa sobom jer većina vozača ne nosi sitniš za velike račune.
Amsterdamski taksiji mogu primiti do 3 putnika.

Preporučena zaustavljanja
Možete posetiti sva mjesta na listi ili odabrati samo ona koja vam se sviđaju. Samo obavestite svog vozača o svom izboru pre vožnje. Tokom zaustavljanja možete raditi šta god želite: obilaziti znamenitosti, slikati se itd. Odvojite onoliko vremena koliko želite u okviru ukupnog vremenskog okvira

amsterdam-2.jpeg-107-kb-1000-x-715-piksela

Najbolje iz Amsterdama za 2 sata uz Welcome Pickups-pogledajte

Trg Dam
Svi putevi vode do trga Dam, pravog srca Amsterdama, gde Kraljevska palata, Nieuve Kerk i Ratni spomenik gledaju na ovaj ogroman i užurban otvoreni prostor.

Kraljevska palata
Dizajnirana u 17. veku, Kraljevska palata je jedna od tri palate koje još uvek koristi kraljevska porodica.

Rijksmuseum
Rijksmuseum priča priču o istoriji Holandije.

amsterdam-6

Van Gogov muzej
Van Gogov muzej u Amsterdamu jedan je od najpopularnijih muzeja na svetu koji privlači posetioce iz celog sveta.

Albert Cuip pijaca

Na pijaca je počelo da se trguje 1904. godine, sada je preko 300 tezgi postavljeno sa obe strane rue Albert Cap u naselju De Pipe.

Magere Burg-most
Legenda kaže da je most dobio ime po sestrama Mager, koje su trebale da žive na suprotnim stranama reke.

Amsterdamski kanali
Amsterdam ima 165 kanala, a većina slikovitih kuća izgrađenih duž kanala izgrađena je tokom holandskog zlatnog doba Ujedinjenih provincija.

amsterdam-3.jpeg-515-kb-2000-x-1333-piksela

O vožnji
Iskoristite priliku i maksimalno iskoristite svoj boravak u Amsterdamu otkrivajući najbolje što ovaj grad može ponuditi na potpuno prilagodljivom obilasku! U željeno vreme, iskusni profesionalni vozač koji govori engleski će vas pokupiti iz vašeg smeštaja u privatnom vozilu spreman da sa vama podeli istorijske činjenice, potrebne informacije o razgledanju i naravno da svoj lični doprinos kako bi upoznali holandski način života.

amsterdam-4.jpeg-367-kb-2000-x-1332-piksela

Prošetajte poznatim Trgom Dam da biste se divili čudesnoj arhitekturi Kraljevska palata koja je dizajnirana u 17. veku za kraljevsku porodicu.

Naučite holandsku istoriju u svetski poznatom Rijksmuseumu, nacionalnom muzeju posvećenom umetnosti i prošlosti Amsterdama. Zatim istražite jedan od najpopularnijih muzeja na svetu, Van Gog muzej. Muzej Van Goga je holandski muzej umetnosti posvećen delima Vincenta Van Gogha.

amsterdm-5

Ako želite da uđete u pravi holandski duh i doživite najveću pijacu u Holandiji, ne propustite da posetite Albert Cuip Market. Pijaca u popularnoj Albert Cuipstraat datira iz 1904. godine i možete pronaći ribu, živinu, sir, povrće, voće i odeću po najpovoljnijim cenama.

Nastavite do Magere Burg (Mršavi most), koji je most preko reke Amstel. Povezuje obale reke u Kerkstraatu, između Kaisersgrachta i Prinsengrachta.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, putovanje u Amsterdam ne bi bilo potpuno bez vožnje duž Amsterdamskih kanala!. Amsterdam ima ukupno 165 kanala koji su izgrađeni tokom zlatnog doba Holandije.

Na kraju vožnje, vaš ljubazni vozač će vas odvesti do vašeg smeštaja.

Taksiji pristupačni za invalidska kolica u Amsterdamu

Iako standardni taksiji u Amsterdamu nisu pristupačni za invalidska kolica, postoji mnogo kompanija koje možete pozvati i rezervisati vožnju ako vam je potrebna ova pomoć, taksiji Staki i Rolstoel neki su od najpopularnijih u gradu.

Bezbednost i reklamacije u Amsterdamskom taksiju

Iako je vožnja taksijem u Amsterdamu uopšte sigurna i umerena, svaka kompanija ima drugačiji proces provere. Prva stvar je da proverite da li se vozite legalnim taksijem tako što ćete proveriti službenu plavu registarsku tablicu. Ako imate loše iskustvo ili mislite da vam je preplaćeno, obavezno tražite od svog amsterdamskog taksiste račun, a zatim podnesite žalbu pozivom na +31 (0900) 202 1881 

Često postavljena pitanja

Da li je taksi skup u Amsterdamu

U poređenju sa drugim gradovima u Holandiji, amsterdamski taksiji su skupi. Svi taksiji se naplaćuju pomoću taksimetra na osnovu udaljenosti. Početna cena karte je 3,19 eura, a cena kilometra danju i noću je 2,35 eura.

Kako pozvati taksi u Amsterdamu?

U Amsterdamu posluju mnoge taksi kompanije. Neki od najpopularnijih su:
* Takicantrale Amsterdam – +31 020 777 7777
* Staki – +31 020 705 8888
* Takistad – +31 020 208 0000
* Taki Direct Amsterdam – +31 020 633 3333
*Taki8 Electric 444
Ako ipak pozovete taksi, možete očekivati da vam se dodatno naplati ova uslugu.

Da li se daje bakšiš taksistima u Amsterdamu?

Iako nije obavezno dati napojnicu svom amsterdamskom taksisti, grad je turistička destinacija, pa je većina vozača navikla da prima bakšiš. Ako ste imali ugodnu vožnju, preporučujemo da na svoj konačni račun dodate najviše 10% kao bakšiš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »