Sign In

Taxi u Kairu

Taxi u Kairu

Taxi u Kairu

Buka, pustinjska vrućina i intenzivan karakter užurbanog grada Kaira ostavit će i najhrabrijeg putnika u ozbiljan kulturni šok. Neprestano bombardovanje uličnih prodavaca, očaravajući miris bilja i začina i naizgled haotičan način života zaokupiće čula svakog posetioca. U gradu koji se toliko razlikuje od većine glavnih gradova, gdje se sve može dogoditi iza krivine, ništa ne treba prepustiti slučaju. Određivanje prioriteta u prijevozu unaprijed je fantastičan način da istražite ovu egzotičnu metropolu bez brige da ćete izgubiti put pod pustinjskim suncem. Zato rezervišite taksi u Kairu i lutajte zbunjujućim ulicama u udobnosti i sigurnosti.

Koliko košta taxi

Cena taksijaDnevno vreme
(05:00 – 24:00)
Noćno vreme
(00:00 – 05:00)
Trajanje
Aerodrom Kairo-Vavilonska tvrđava5.30 €5.30 €17 МИН
Aerodrom Kairo- Centar8.26 €8.26 €30 МИН

Cena taksija u Kairu

Cene taksija u Egiptu su službeno regulisane u gradovima ili okruzima.

Cena taksi prevoza u Kairu posljednji put je utvrđena u januaru 2017. godine i objavljena u zvaničnom pravilniku. Ona je obavezujuća za sve taksi operatere i transportne kompanije unutar urbanog područja vožnje i ne može se premašiti ili potceniti. To osiguravaju službeno kalibrirani taksimetri ugrađeni u taksi vozila.

Dnevne cene

Osnovna naknada: 5,00 EGP (0,25 €)

Cena po kilometru: 2,50 EGP (0,13 €)

Vreme čekanja po satu: 20,00 EGP (1,08 €)

Ne postoji posebna noćne tarife. Gore navedene tarifne komponente su uvijek važeće. To znači da se cene taksija u Kairu ne razlikuju u zavisnosti od doba dana i noći.

Taksi od međunarodnog aerodroma u Kairu do piramida u Gizi

U Kairu se nalaze najpoznatije piramide u Egiptu, piramide u Gizi, poznate i kao nekropola u Gizi. Ove impresivne strukture stare su preko 4.500 godina i uključuju čuvenu Sfingu, Veliku piramidu u Gizi i Kafreovu piramidu. Svakom ljubitelju istorije sigurno će se svidjeti posjeta ovom sedmom svjetskom čudu.

Postoje dve različite opcije transfera kada je u pitanju dolazak od aerodroma u Kairu do Piramida; taksi ili autobus. Vožnja taksijem je daleko najpovoljnija opcija jer je direktna i traje samo 60 minuta. Putovanje javnim autobusom je najjeftinija opcija za samo 2 € (35,00 EGP), ali nema direktnog autobusa, tako da ćete morati napraviti dvije promjene metroa i još jednu autobusku liniju.

Sultan Hassan džamija-medresa i piramide u pozadini, Kairo, Egipat.jpeg-853-kb-3360-x-2240-piksela

Taksi od međunarodnog aerodroma u Kairu do centra Kaira

Grad Kairo je ponosna prestolnica Egipta, smeštena na reci Nil. Poznat po impresivnim piramidama u Gizi, Sfingi i mnoštvu kraljevskih mumija i dragocjenih artefakata, to je jedan fascinantan grad za posetiti.

Postoje dve različite opcije prijevoza sa aerodroma u Kairu kada je u pitanju putovanje do centra grada Kaira; taksi ili autobus. Putovanje javnim autobusom je najjeftinija, ali najsporija opcija jer je potrebno najmanje 50 minuta do centra grada. Vožnja taksijem je takođe prilično jeftina sa samo 8 € (150 EGP), i mnogo je brža i praktičnija od vožnje autobusom jer vam je potrebno samo 26 minuta da dođete do centra grada.

Kako dobiti taksi u Kairu

Taksiji u Kairu su lako dostupni i zaustavit će se pri svakom pozivu. Postoji mogućnost pozivanja taksija sa ulice ili hodanja do najbližeg stajališta. Uopšteno, celokupno taksi iskustvo u Kairu transformirano je novim bijelim taksijima s taksi metrima i klima uređajima. Stariji crno-bijeli taksiji bez taksimetra i dalje voze okolo, i iako biste mogli završiti s jeftinijom kartom, zbog neugodnosti i staromodnog cjenkanja vozača oni nisu vrijedni truda.

Bezbrojni taksisti lebde ispred kairskih hotela sa pet zvezdica. Međutim, kaže se da ponekad naplaćuju duplo, ponekad trostruko nego inače, pa čak i Egipćani moraju da plate ovu stopu. Savetuje se da prošetate malo dalje od hotela i zaustavite se pored prometne ulice, jer tada cene padaju. Alternativno, možete pozvati taksi službu ili kompaniju u Kairu ili koristiti taksi aplikaciju.

Prednosti rezervisanja taksija unapred

Ponekad nije lako pronaći taksi u Kairu. Vruće i vlažno vreme i nepoznata kultura mogu zbuniti čak i najprilagodljivije putnike. Ako želite zagarantovane cene i vozača koji vas čeka sa znanjem engleskog jezika, rezervišite aerodromski taksi unapred uz Welcome Pickups. Naše gostoprimstvo i stručnost učinit će vaše putovanje nezaboravnim i ugodnim iskustvom koje će vas pratiti godinama koje dolaze.

Saveti za taksi u Kairu

  1. Povremeno, da bi zaradili dodatni novac, taksisti pokupe više putnika, iako to nije uobičajena praksa. To će obično rezultirati kružnom rutom i višom cenom.
    Kada uđete, navedite svoje odredište i razgovarajte o ceni, jer ćete tako osigurati da vozač ne provede celo putovanje cenkajući se oko visoke cene.
    Imajte na umu da mnogi faktori utiču na stope kao što su promet, broj putnika, prtljaga, doba dana, udaljenost do odredišta.

Taksiji pristupačni za osobe u invalidskim kolicima u Kairu

Redovni taksiji u Egiptu su dobro opremljeni, ali obično nemaju rampe ili prostore za korisnike invalidskih kolica. Međutim, osobe s poteškoćama u kretanju mogle bi imati koristi od Tawsile, prve egipatske online aplikacije za rezervaciju taksija za taksi usluge prilagođene osobama s invaliditetom.

Kairo taxi sigurnost i žalbe

Visoka doza opreza kada se krećete po Kairu: Neki ljudi su prijavili taksije sa sumnjivo brzim brojilima ili vozače koji tvrde da je brojilo pokvareno. U takvim slučajevima, jednostavno zaustavite automobil, izađite i uputite se u najbližu policijsku stanicu da podnesete prijavu. Uopšteno, velika većina vozača u Kairu je legitimna, ljubazna i neće vam praviti probleme.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »