Sign In

Tenerife taxi

Tenerife taxi

Tenerife taxi

Privlačeći preko šest miliona posetilaca godišnje, Tenerife kombinuje prelepa odmarališta, klubove i bele peščane plaže sa all-inclusive odmaralištima. Za putnike koji žele da ostanu van utabanih staza, Tenerife su takođe ostrvo izuzetne lepote i raznolikosti, sa udaljenim planinskim selima, netaknutim plažama i drevnim gradovima. Ako ste ovdje na ograničeno vrijeme ili putujete s porodicom i malom djecom, možda biste željeli uštedeti što je više moguće vremena da istražite Costa Adeje, Playa de las Americas, Puerto de la Cruz i druga veličanstvena odmarališta. Zato rezervišite taksi do Tenerifa već danas i uživajte u letnoj zabavi u slobodno vreme. Možete doći do taksija direktno s ulice ili jednostavno rezervisati svoj taksi unapred putem interneta i prepustiti vozaču da uradi ostalo.

Cena taksija

Na Tenerifima je izuzetno lako pronaći taksi. Od trenutka kada izađete iz aerodromske kapije, videt ćete ih poredane ispred terminala; nemoguće ih je propustiti! U svakom odmaralištu postoje taksi stajališta i mogu se videti kako voze po celom ostrvu. Taksi na Tenerifima svoje cene izračunavaju na osnovu sistema taksimetara, a cene reguliše vlada.

Ne samo da je taksije lako uočiti na Tenerifima, već su i vrlo pristupačni. Lokalni taksiji rade po 2-tarifnom sistemu. Ispod su cene svih taksija na Tenerifima:

Tarifa 1 (od ponedeljka do subote 06:00-22:00):

Minimalna cena – 3,15 €

Cena po km – 0,55 €

Vreme čekanja 15 minuta – 3,76 €

Aerodromska doplata – 1,70 €

Tarifa 2 (od ponedeljka do subote 22:00-06:00, nedeljom i praznicima):

Minimalna cena – 3,45 €

Cena po km – 0,63 €

Vreme čekanja 15 minuta – 3,76 €

Aerodromska doplata – 1,70 €

*Taksi na Tenerifima uglavnom prevoze samo četiri putnika, uključujući i decu. Ako imate veću grupu od 4 osobe, predlažemo da unapred rezervišete privatni transfer do Tenerifa.

Kako doći od aerodroma Tenerife do Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz se nalazi na severnoj obali ostrva Tenerife. Poznat po svojim zadivljujućim plažama sa crnim vulkanskim peskom, divovskom zoološkom vrtu Loro Parque i čarobnom kompleksu bazena sa slanom vodom Lago Martianez, Puerto de la Cruz je nezaobilazna stvar na Tenerifima.

Postoje tri različite opcije transfera kada je u pitanju putovanje od aerodroma Tenerife South do Puerto de la Cruz; taksi, privatni transfer ili autobus. Taksi sa aerodroma Tenerife South je najbrži način putovanja, jer je potrebno samo 1 sat da stignete do Puerto de la Cruz i košta oko 110 €. Odlična opcija ako putujete s malim budžetom je autobus Route 343. Autobus košta samo 13,55 € u jednom smeru, ali je potrebno 1 sat i 30 minuta da stignete do Puerto de la Cruz.

CENE, OPCIJE
Welcome Pickups €125 60min 24/7 Rezervišite
Taksi 110€ 60min 24/7
Autobus 27,10 € 90 min 08:40–23:15

Kako doći od aerodroma Tenerife do Santa Cruza

Santa Cruz je zapanjujući istorijski lučki grad koji se nalazi na ostrvu Tenerife. Poznat po neoklasičnom Palacio de Carta, kolonijalnoj crkvi Bezgrešnog začeća, prekrasnim trgovima i muzejima, Santa Cruz je savršeno odredište za sve ljubitelje istorije ili kulture.

Postoje tri načina da dođete od aerodroma Tenerife do Santa Cruza; taksi, privatni transfer ili autobus. Vožnja taksijem aerodroma Tenerife od aerodroma Tenerife South do Santa Cruza je najbrža opcija jer traje 1 sat i 10 minuta i košta oko 100 €. Vožnja autobusom Route 111 je odlična budžetska opcija jer košta samo 9,35 €, ali traje mnogo duže s vremenom putovanja od 3 sata. Ako putujete od aerodroma Tenerife North do Santa Cruza, taksi košta oko 15 eura i traje samo 20 minuta. Za jeftiniju opciju transfera, možete uzeti Route 20 autobus od aerodroma Tenerife North do Santa Cruza za 2,65 €, ali to traje malo duže s vremenom putovanja od 30 minuta.

CENA, OPCIJE
Welcome Pickups €98 70min 24/7 Rezervišite
Taksi 100€ 70min 24/7
Autobus 18,70 € 180 min 06:20–22:20

Kako doći od aerodroma Tenerife do Playa de las Americas

Smešten na jugozapadnoj obali Tenerifa, Playa de las Americas je luksuzan grad na plaži poznat po živahnom noćnom životu, flamenko predstavama, uzbudljivom surfanju i prekrasnim plažama. Playa de las Americas je savršena destinacija za odmor za grupe odraslih ili parove.

Postoje tri različita načina prijevoza koji će vas odvesti od aerodroma Tenerife do Playa de las Americas; taksi, privatni transfer ili autobus. Taksi sa aerodroma Tenerife South je najbrži i najpovoljniji način putovanja jer je potrebno samo 17 minuta da stignete do Playa de las Americas i košta 28 €. Putovanje javnim autobusom je mnogo sporije jer traje 40 minuta, ali je i jeftinije za samo 3,70 eura u jednom pravcu. Konačno, možete unaprijed rezervisati privatni transfer uz Welcome Pickups kako biste osigurali fiksnu cenu bez skrivenih naknada.

CENE, OPCIJE
Welcome Pickups €40 17min 24/7 Rezervišite
Taksi 28 € 17min 24/7
Autobus 7,40 € 40 min 19:40–21:40

Kako doći do taksija na Tenerifima

Postoji nekoliko načina da pronađete taksi na Tenerifima. Možete prošetati do najbližeg taksi stajališta, pozvati taksi Tenerife na ulici ili kontaktirati lokalnu kompaniju kao što je Taki Rivas. Stajališta se mogu naći svuda, jer ih ima mnogo dostupnih u gotovo svakom gradu, odmaralištu, hotelu ili aerodromu. I na aerodromu Tenerife South (TFS) i na aerodromu Tenerife North (TFN) naći ćete taksi stajališta odmah ispred terminala za dolaske. Srećom, tamo je obično mnogo taksija poređanih i ako ima reda, brzo se kreće. Taksi možete naručiti i na recepciji vašeg hotela ili apartmana.

Taksiji na Tenerifima su svi beli. Imaju zeleno svjetlo na krovu ili vetrobranskom staklu i imaju službenu registarsku tablicu sa slovima ‘SP’ (što označava “servicio publico”). Vozači koriste službeno kalibrirane taksimetre koje reguliraju službena lica. Tenerife je podijeljen na opštine i svaka ima određeni broj taksija koji joj je dodeljen. Taksiji mogu pokupiti putnike samo u svojoj opštini, ali mogu prevesti do bilo kojeg dela ostrva. Ukoliko želite posetiti drugi grad moguće je unapred dogovoriti fiksnu cenu za jednodnevni izlet ili ekskurziju.

*Da biste saznali da li je taksi dostupan, proverite zeleno svjetlo na krovu. Ako je uključen, to znači da je taksi prazan i da možete ući u njega i početi sa vožnjom.

Prednosti unapred rezervisanja taxi transfera

Kretanje po komplikovanim sistemima javnog prevoza ili stajanje u dugim redovima pod vrelim suncem može vam pokvariti boravak. Umesto toga, možete se odlučiti za opciju transfera bez stresa sa aerodroma Tenerife. Nakon što svoje lične stvari i kofere bezbedno smestite u prtljažnik i smestite u svoj klimatizovani taksi, možete se zavaliti, opustiti i uživati ​​u vožnji dok se mi brinemo za ostalo.

Zato rezervišite aerodromski transfer do Puerto de la Kruza, Santa Kruza de Tenerife ili Adejea i pogledajte najbolje od Tenerifa sa vozačem Welcome Pickups već danas.

Taxi saveti

  • Na Tenerifima se ne očekuje napojnica, ali je veoma cenjena. Ako vam se svidela usluga koju pruža vozač, bilo šta između 5% – 10% je više nego dovoljno.
  • Vrlo mali broj taksista ima mašine za kreditne ili debitne kartice ugrađene u svoja vozila. Zato treba da vodite računa da sa sobom uvek nosite gotovinu i sitniš.
  • Dobra je ideja da pitate za približnu cenu za svoju destinaciju prije nego uđete u taksi. Glavna taksi stajališta će vam dati približnu cenu za najpopularnije destinacije.

Taksi vozila prilagođena za invalidska kolica

Tenerife ima mnogo mjesta dostupnih za invalidska kolica, kao što su Playa de las Vistas u Los Cristianosu i Costa Adeje. Što se tiče prevoza, taksiji Adeje ili Santa Cruz de Tenerife nisu posebno opremljeni za osobe sa poteškoćama u kretanju.

Da biste unapred naručili vozilo dostupno za invalidska kolica, kontaktirajte Official Taxi Tenerife. Preduzeće raspolaže voznim parkom pristupačnih vozila, potpuno prilagođenih putnicima sa smanjenom pokretljivošću. Ovu kompaniju možete kontaktirati i putem telefona +34 (922) 397 074.

Bezbednost i reklamacije

Taksisti na Tenerifima su pouzdani, ljubazni i pružaju visok nivo usluge po razumnim cenama. Međutim, neki lokalni stanovnici i dalje mogu pokušati iskoristiti putnike tako što će krenuti dužom rutom ili ne uključiti taksimetar.

Ako sumnjate da vas je taksista na Tenerifima pokušao prevariti, odmah zaustavite vožnju i zabeležite registarsku tablicu ili pozovite kompaniju od koje ste naručili taksi. Također možete otići u lokalnu policijsku stanicu da podnesete žalbu.

.

Veze : Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »