Sign In

Taxi u Antaliji

Taxi u Antaliji

Taxi u Antaliji

Antalija, turska kapija južnog Mediterana, poznata je kao Tirkizna obala po svojim zadivljujućim plavim vodama. Vrlo je popularna turistička destinacija i sada je postala gradić pun jahti u Staroj luci i velikih hotela na plažama. I iz tog razloga, vrlo je lako pronaći taksi iz Antalije koji vozi ulicama.

Taksiji su odličan način za kretanje gradom, jer pružaju 24/7 prijevoz od vrata do vrata u udobnosti privatnog klimatiziranog vozila.

KOLIKO KOŠTA TAKSI?

CENE TAKSIJADNEVNO VREME
(05:00 – 24:00)
NOĆU
(00:00 – 05:00)
TRAJANJE
OD  AJTA DO CENTRA GRADA5 €5 €25 МИН
OD ANTALIJE DO DUDENSKIH VODOPADA4.80 €4.80 €25 МИН
OD ANTALIJE DO BELEK-A14 €14 €55 МИН
OD ANTALIJE DO SIDE 24 €24 €1 Х 30 МИН

.

taxi-u-antaliji-(2).jpeg-212-kb-2000-x-1125-piksela

Cene taksija u Antaliji

Taksiji u Antaliji su savršen način za putovanje jer su jeftini u Turskoj. Međutim, taksiji u Antaliji ne nude paušalne cene, oni izračunavaju svoje cene koristeći taksimetar na osnovu vremena i pređene udaljenosti. Štaviše, taksiji u Turskoj imaju sistem određivanja cena prema kojem što dalje putujete, to će vam biti isplativije taksi karte – a cene se ne razlikuju bez obzira da li putujete danju, noću ili vikendu.

Taxi tarife u Turskoj službeno su određene po gradu ili okrugu i svi taksisti moraju ih poštovati: privatni i službeni taksisti u Antaliji.

Osnovna naknada: 0,35 € (ŧ 3,50 TL)

Po 1. km: 0,65 € (ŧ 6,50 TL)

Po 10 km: 3,30 € (£33,50 TL)

Na 50 km: 15,30 € (153,50 TL)

Ako radije planirate svoje putovanje unaprijed ili jednostavno želite izbeći bilo kakve probleme, uvijek možete unaprijed rezervisati privatni transfer u Antaliji online.

Kako doći do taksija u Antaliji

taxi-u-antaliji-(3)

Taksiji su udoban i zgodan način za kretanje po Antaliji, jer nude uslugu od vrata do vrata 24 sata dnevno. Postoje tri različita načina da dobijete taksi u Antaliji; možete ili pozvati taksi direktno sa ulice, otići do službenog taksi stajališta koje se nalazi oko glavnih čvorišta kao što su hoteli, plaže, aerodrom, ili možete pozvati jedno od registrovanih taksi centrala i oni će poslati taksi do mesto preuzimanja po vašem izboru.

Trebalo bi biti lako pronaći taksi u Antaliji. Mnogi lutaju gradom, a žuti taksi sa natpisima “Taxi” na krovu vrlo su prepoznatljivi.

Međutim, ako više volite putovati po fiksnoj ceni bez skrivenih troškova, preporučljivo je unaprijed rezervirati svoj transfer do Antalye online.

taxi-u antaliji,jpeg-425-kb-3640-x-2040-piksela-najtoplija-sezona-leta-21.-juna-crtani-film-3d-generative-AI

Prednosti rezervacije taksija unapred u Antaliji

Znati da vas taksi čeka na odabranom mestu preuzimanja u Antaliji je uvek sjajan osećaj, posebno ako niste upoznati sa gradom. Privatni transferi u Antaliji ne samo da vam pružaju fiksnu cenu, garantovano preuzimanje na vreme i ljubaznog vozača koji govori engleski, već će vam takođe rado dati odlične preporuke o stvarima koje možete učiniti i videti tokom vašeg boravka u Antaliji. Osim toga, ako želite unapred planirati svoje putovanje, rezervacija taksija u Antaliji po fiksnoj ceni osigurat će vam iskustvo bez muke.

Kako biste izegli visoke naknade za rezervaciju, predlažemo da rezervišete transfere u Antaliji koristeći Welcome Pickup.

Taksi saveti u Antaliji

Uvek je najbolje nositi gotovinu sa sobom kada se vozite taksijem jer većina taksista ne prihvata bankovne kartice.
Preporučuje se da svoje putovanje pratite putem aplikacije za navigaciju na telefonu, jer je poznato da taksi voze dužim rutama kako bi povećali konačnu cenu taksi karte.
Nije uobičajeno davati napojnicu svom taksisti u Antaliji; većina putnika i lokalnog stanovništva samo zaokružuju svoju konačnu cenu (iako su uvijek cenjeni).
Važno je proveriti da li je taksimetar resetovan i da radi pre nego započnete svoj transfer u Antaliji.
Taksiji u Antaliji su vrlo pristupačni i cene se ne razlikuju danju, noću ili vikendom.

taxi-u-antaliji-(4).jpeg-117-kb-1500-x-1000-piksela-ilustracija-koncepta-putovanja

Kako doći od aerodroma Antalija do Sidea

Smešten samo sat vremena od Antalije, Side je još jedan nekada važan turski lučki grad u antici, dom velikog rimskog amfiteatra i veličanstvenog Apolonovog hrama starog dvije hiljade godina. Danas je Side postala popularna destinacija za odmor, jer ima prekrasne plaže, kao i kosmopolitsku luku i živahne barove.

Dakle, kada sletite na aerodrom Antalya (AIT) i želite da stignete do Sidea, imate 2 različite opcije prevoza; možete uzeti taksi ili privatni transfer, ili zajednički shuttle bus. Vožnja taksijem sa aerodroma u Antaliji najbrža je i najudobnija opcija jer taksiji pružaju uslugu od vrata do vrata 24 sata dnevno direktno do vašeg hotela u privatnom klimatizovanom vozilu. Druga opcija prijevoza bi bila korištenje zajedničkog šatl autobusa do Sidea.

Poređenje opcija putovanja

OPCIJACENA TRAJANJE DISTUPNOST 
Welcome Pickups €3760 min24/7 
Taxi €2060 min24/7 
Zajednički šetl autobus €14105 min24/7

.

Koliko košta zajednička autobuska šatl karta na aerodromu?

Karta u jednom pravcu u zajedničkom autobusu košta 14 € (145 TL) po osobi i uključuje jedan kofer po putniku..

taxi-u-antaliji-(7).jpeg-256-kb-2300-x-2300-piksela-deca se voze-autobusom-animacija

Dolazak sa aerodroma Antalija do centra grada

Smeštena na turskoj mediteranskoj obali, Antalya je jedna od najedinstvenijih letnih destinacija na svetu, jer je puna istorije i krajolika koji oduzima dah. Sadrži prekrasne pešačke staze, čisto tirkizno more, nadolazeće planine Taurus i osamljene plaže koje vode do drevnih gradova bivših carstava.

Dakle, kada sletite na aerodrom Antalya (AIT), imate 3 različite opcije transfera do centra grada. Vaša prva i najefikasnija opcija je uzeti taksi ili transfer sa aerodroma u Antaliji. Vaša druga opcija je da uzmete AntRai tramvaj na aerodromu, a treća i poslednja opcija je da uzmete javni autobus sa aerodroma Antalya.

.

Poređenje opcija putovanja

Cena za 2 putnika

OPCIJA CENA TRAJANJE DOSTUPNOST 
Welcome Pickups €2225 min24/7 
Taksi €525 min24/7 
Tramvaj 1,60 €40 min06:00–00:00 
Autobus 1,40 €45 min06:35–23:35
taxi-u-antaliji-(8).jpeg-163-kb-1536-x-1024-piksela-ilustracija-slikovnice-sa decijim-pricama-crtana-anime-pozadina-prekrasno-plavo-nebo-sa-belim-oblacicima-stari-tramvaj-zelena-priroda-i-u-pozadini-more

Koliko košta AntRai tramvaj od aerodroma Antalija do centra grada?

Postoje dve opcije ako želite putovati tramvajem sa aerodroma Antalija, možete kupiti pojedinačnu kartu za 0,80 € (₺8,50 TL) (7 TL + 1,50 TL za papirnu karticu) ili možete kupiti dopunu za Antalijakart. Ovo poslednje je odlična opcija za one koji žele da koriste javni prevoz Antalije tokom svog boravka ili ako putuju u grupi jer karticu možete podeliti s drugima. Antalyakart košta 7,50 TL i može se koristiti više puta. Tramvajske karte možete kupiti u automatima na tramvajskoj stanici.

Prosečno vreme čekanja na tramvaj AntRai je od 10 do 20 minuta. AntRai tramvaj radi od 06:00 do 00:00

Pogodnosti

Vožnja tramvajem AntRai od aerodroma u Antaliji do centra grada je zgodna i jeftina opcija putovanja. Tramvaj vozi po celoj Antaliji, staje na aerodromu i stiže do centra. Međutim, morate imati na umu da ćete morati ili pješke ili pronaći drugu opciju prijevoza da biste došli do svog smještaja u centru. Nadalje, ako putujete u grupi sa prtljagom, preporučljivo je uzeti taksi ili privatni transfer.

Red vožnje

Kako doći od aerodroma Antalija do centra grada autobusom

Za one sa ograničenim budžetom i koji ne žure da stignu do konačnog odredišta, autobusom od aerodroma Antalija do centra grada dobra je opcija prevoza. Autobuska linija br. 600 saobraća između aerodroma AIT i autobuske stanice Antalya (Otogar), koja je glavna autobuska stanica Antalije koja se nalazi 5 kilometara severozapadno od centra Antalije. Ako se krećete prema centru Antalije, trebali biste se zaustaviti u ‘Yener Ulusoi’, što traje između 45 minuta do 1 sat, ovisno o stanju u saobraćaju.

Koliko košta autobuska karta od aerodroma Antalija do centra grada?

Jednosmerna autobuska karta od aerodroma Antalija do autobuske stanice ‘Iener Ulusoi’ na autobuskoj liniji br. 600 košta 0,70 € ((₺7,30 TL) Karte možete kupiti na autobuskoj stanici na jednom od dostupnih automata za prodaju karata.

Pogodnosti

Iako je putovanje autobusom odlično za solo putnike s ograničenim budžetom jer su cene karte jeftine, u autobusima su velike gužve tokom špica. Takođe je dobro znati da je autobuska stanica najbliža centru Antalije udaljena 1,5 km, što znači da ćete morati pješke ili uzeti taksi da stignete do konačnog odredišta.

Veze : Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »