Sign In

Blog

Latest News
Taxi u Bodrumu

Taxi u Bodrumu

Taxi u Bodrumu

Bodrum je lep gradić, pun istorijskih objekata, skrivenih uvala i malih odmarališta na moru; pa nije ni čudo što je hit među putnicima. Bodrum se nalazi na južnoj obali poluostrva Bodrum i okrug je i lučki grad u provinciji Mugla, u jugozapadnom egejskom regionu Turske. Dakle, kada stignete u ovaj zadivljujući grad, najlakši način da se krećete je da uzmete udoban, klimatizovan taksi Bodrum. Vrlo ih je lako prepoznati jer su taksiji žuti, a na krovu piše “taxi”.

Štaviše, taksista u Turskoj je po zakonu obavezan da vas odveze do vašeg odredišta bez preispitivanja udaljenosti. 

KOLIKO KOŠTA TAKSI?

CENA

TAKSIJA

DNEVNO

VREME
(05:00 – 24:00)

NOĆNO

VREME
(00:00 – 05:00)

TRAJANJE

OD BODRUMA DO BITEZA

3 €3 €7 min

OD BODRUMA DO AKJARLARA

12 €12 €25 min

OD AERODROMA DO BODRUM CENTRA

15 €15 €35 min

OD BODRUMA DO MARMARISA

80 €80 €2 sata
taxi-u-bodrumu-(2).jpeg-388-kb-2128-x-1416-piksela-bazen-u-jutarnjim-satima-u-mediteranskom-letovalištu-bodrum-u-turskoj-odraz-u-vodi

Cene taksija u Bodrumu

Dobro je znati da taksiji u Turskoj nisu skupi, posebno u poređenju sa drugim evropskim zemljama. Ipak, taksiji u Bodrumu ne nude paušalne cene, oni izračunavaju svoje cene koristeći taksimetar, na osnovu vremena i udaljenosti prijeđene do vaše lokacije u Bodrumu. Štaviše, nema razlike u ceni između dnevnih, noćnih ili vikend vožnji, ali ćete morati da platite putarinu na putu.

Važno je znati da taksisti u Turskoj mogu biti prilično lukavi, pa je važno proveriti da li je taksimetar resetovan i radi li pre nego što započnete transfer do-od aerodroma u Bodrumu i uvijek možete pratiti svoju rutu koristeći mobilnu navigacijsku aplikaciju.

Osnovna cena: 0,55 € (5,50 TL)

0-1 km: 1,50 € (10,50 TL)

1-5 km: 0,55 € (5,6 TL) po km

Preko 51 km: 0,23 € (2,40 TL) po km

Imajte na umu da se cene taksi karata u celoj regiji Mugla smanjuju s rastojanjem, što znači da što dalje putujete to će cena vašeg taksija biti isplativija. Međutim, preporučljivo je unapred rezervišete svoj siguran taksi u Bodrumu online i izbeći sve skrivene naknade.

Kako doći od aerodroma Bodrum do Marmarisa

Kada sletite na aerodrom u Bodrumu (BJV) i želite da stignete do Marmarisa, generalno imate 2 različite opcije prevoza; možete uzeti taksi ili privatni transfer, ili možete uzeti autobus. Taksi na aerodromu u Bodrumu će vas brzo i efikasno prevesti do Marmarisa jer pružaju uslugu od vrata do vrata 24 sata dnevno. Druga opcija transfera do aerodroma bi bila da idete autobusom; 

Kako dobiti taksi u Bodrumu

Bodrum je mali grad tako da obično možete prošetati bilo gdje za oko pola sata. Međutim, ako putujete s decom, starijim ili jednostavno ne želite šetati po turskoj vrućini, taksi je vrlo lako pronaći. Ima mnogo taksija po ulicama i vrlo rado stanu (čak i na sred puta ako je potrebno) da vas pokupe nakon što ih pozovete – ako su, naravno, slobodni.

Osim toga, ako se osećate ugodnije ići do taksi stanice, možete ih pronaći po gradu. Taksiji su registrovani u grupama i formiraju različite stanice koje se na turskom zovu „Taksi Duragi“ i dostupne su 24 sata dnevno. Također, ako više volite da taksi dođe direktno na vašu lokaciju, uvek možete pozvati jednu od registrovanih taksi stanica i oni će vam poslati vozilo.

Međutim, ako više volite da putujete po fiksnoj tarifi sa vozačem koji govori engleski bez dodatnih troškova, uvek možete unapred rezervisati svoj transfer u Bodrum uz Welcome Pickups.

taxi-u-bodrumu-(3)-psd 3d model of the mausoleum at halicarnassus, featuring a white building and a golden statue against a white and blue sky, with a gray stair in the foreground perfect, 3d model, mausoleum, halicarnassus, white building, golden statue, white sky, blue sky, gray stair, architecture, landmark, monument, ancient, historical, creativity, design, sculpture, statue, outdoor, travel, tourism, famous, historical site, beautiful, art, history, Turkey, digital art, realistic, surreal, artistic, detailed, majestic, impressive, grandeur, sculptural, ancient wonder, 3d rendering, visual, virtual tour, unique, Mediterranean, Bodrum, Caria, Mausolus, King Mausolus, tribute, 3d illustration, marbles, columns, restoration, ancient ruins.
Mauzolej u Halikarnasu-Bodrum-3d model

Rezervišite svoj taksi transfer u Bodrumu unapred

Znati da će vas taksi u Bodrumu čekati u određeno vreme, na određenoj lokaciji i po fiksnoj ceni uvek je sjajan osećaj, posebno ako želite unapred planirati svoje putovanje nude mnoge taksi kompanije ovu online uslugu. Međutim, imajte na umu da većina kompanija za avansne rezervacije zahtevai visoke naknade, tako da kako biste izbegli visoke cene i skrivene troškove, preporučujemo da rezervišete svoj transfer u Bodrumu uz Welcome Pickups

Taksi saveti za prevoz u Bodrumu

Važno je da sa sobom nosite gotovinu (turska lira) kada se vozite taksijem u Bodrumu jer većina vozila možda nema automat za kartice.
Neki taksisti u Turskoj mogu voziti dužim rutama nego što je potrebno. Stoga je uvek najbolje pratiti svoju rutu pomoću mobilne aplikacije za navigaciju.
Preporučljivo je provjeriti da li je taksimetar resetovan i da li je uključen prije nego krenete na putovanje.
Nije uobičajeno dati napojnicu svom taksisti u Turskoj, međutim, to se uvijek ceni.
Taksi u Bodrumu nije skup, posebno u poređenju sa drugim evropskim zemljama.
Dobro je znati da nema razlike u ceni između dnevnih, noćnih ili vikend karata.

Taksi prilagođenii za invalidska kolica u Bodrumu

Nisu svi taksiji u Bodrumu pristupačni za invalidska kolica, međutim, postoji nekoliko privatnih kompanija koje nude ovu uslugu.

Dalje, možete iznajmiti i automobil pristupačan za invalidska kolica sa ili bez vozača ako želite da putujete Bodrumom ili okolinom sa malo više slobode.

.

Sigurnost i reklamacije

Ako nažalost imate loš taksi susret u Bodrumu, lako možete podneti prijavu. Svaka provincija u Turskoj treba da ima lokalno taksi udruženje, a detalji i informacije mogu se naći na svim taksi stajalištima u Bodrumu.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *