Sign In

Taxi u Dablinu

Taxi u Dablinu

Taxi u Dablinu

Dablin ima mnogo različitih taksi operatera sa preko 10.000 aktivnih taksista koji lutaju po gradu. Različite taksi kompanije širom Dablina upravljaju vozilima različitih boja, što ih čini teškim za identifikaciju; jedini način da uočite taksi u Dablinu je njihov crno-žuti taksi znak na krovu. Nadalje, postoje dve vrste taksija u Dablinu; standardni licencirani taksiji i taksiji- limuzine. Standardne dablinske taksiste možete pozvati sa ulice ili ga pronaći na taksi stajalištu, dok taksi-limuzinu morate unajmiti telefonom ili lično u kancelariji za prevoz automobila. Licencirani taksiji izračunavaju cene pomoću taksimetra, dok taksiji-limuzine uglavnom imaju fiksni cenovnik za različite destinacije. U svakom slučaju, ne biste trebali imati poteškoća s pronalaženjem taksija u Dablinu, posebno ako se odlučite za najpovoljniju opciju, a to je da unapred rezervišete taksi u Dublinu za personaliziranu uslugu 24/7.

KOLIKO KOŠTA TAKSI?

CENE TAKSIJADNEVNO VREME
(05:00 – 24:00)
NOĆNO VREME
(00:00 – 05:00)
TRAJANJE
GUINNESS STOREHOUSE DO TEMPLE BAR7 €9 €10 МИН
O'CONNELL STREET DO DUBLIN CASTE8 €10 €15 МИН
TRINITY COLLEGE DO PHOENIX PARK-u12 €14 €17 МИН
taxi-u-dablinu-(2).jpeg-367-kb-2446-x-1533-piksela-pogled-na-dublin-sa-mostom-ha'penny-irska
Pogled na Dablin sa mostom Ha'penny Irska

Taxi tarife u Dablinu

Cena javnog taksija u Dablinu se obično izračunava pomoću taksimetra, na osnovu vremena i pređene udaljenosti. Mogu se dodati dodatne naknade, na primjer za dodatne putnike. Da biste dobili predstavu o približnim cenama taksija u Dublinu, taksi od aerodroma do centra grada košta između 25 i 35 eura, dok standardno putovanje u centar grada obično košta oko 8 do 15 eura. Svi taksiji u Irskoj moraju prihvatiti i gotovinsko i kartično plaćanje, tako da ne morate nositi gotovinu ili tražiti sitniš.

Standardna cena (08:00 do 20:00 od ponedjeljka do petka)
Početna cena – 4,20 €
Cena/km – 1,30 €
Cena/km nakon 15 km – 1,65 €

Premium cena (od 20:00 do 08:00 od ponedjeljka do petka, nedelje, državni praznici)
Početna cena – 4,80 €
Cena/km – 1,71 €
Cijena/km nakon 15 km – 2 €

Dodatne naknade
Rezervacija putem telefona – 2 €
Dodatni putnici dalje – 1 €

Bakšiš – nije uključen; Uobičajena je napojnica od 10%.

Ako više volite fiksnu, konkurentnu cenu za koju znate unapred, možete unapred rezervisati svoj taksi u Dablinu uz Welcome Pickups i uživati ​​u personaliziranoj usluzi i bezbrižnosti.

Taxi od aerodroma Dablin do Galwaya

Galway je grad koji se nalazi na krajnjem zapadnom delu Irske i vredi ga poetiti ako želite maksimalno iskoristiti svoje putovanje u Irsku. Da biste došli od aerodroma Dablin do Galwaya, imate tri opcije prevoza; taksi, autobus i voz. Aerodromski taksiji su dostupni 24/7 tokom cele godine na aerodromu u Dablinu, ali velika udaljenost od aerodroma Dablin do Galwaya, koja je oko 215 km, može dovesti do toga da taksisti odbiju najam. Kako biste osigurali svoju vožnju, odlična opcija je unapred rezervisati aerodromski taksi sa aerodroma u Dablinu kako biste uštedeli vreme i novac. Prosečna cena karte za do 4 putnika je 350 eura, a putovanje traje oko 2 sata i 15 minuta.

Druga opcija je da se autobusom od aerodroma u Dablinu do Galwaya; CitiLink i Aircoach autobusi koštaju 20 i 19 eura po putniku, a putovanje traje oko 3 sata i 40 minuta. Konačno, možete uzeti voz, što je najsporija opcija jer nema direktne veze od aerodroma Dablin do Galwaya. Morat ćete putovati sa aerodroma u Dablinu u grad da biste stigli do željezničke stanice u Heustonu i odatle krenuli vozom do Galwaya. Ukupno vreme putovanja je oko 2 sata i 50 minuta, zavisno o tome kako se odlučite doći do centra grada.

taxi-u-dablinu-(4).jpeg-481-kb-1930-x-1287-piksela-killemore-abbey-co.-connemara-irska-prekrasan-pogled-na-dvorac
Kylemore zamak-Irska

Taksi od aerodroma Dablin do Belfasta

Belfast, glavni grad Severne Irske, udaljen je otprilike 158 kilometara od međunarodnog aerodroma u Dablinu. Bilo da planirate jednodnevni izlet tamo ili ostajete u gradu nekoliko dana, veza od Belfasta do aerodroma u Dablinu je jednostavna taksijem, autobusom ili vozom. Uzimanje aerodromskog taksija ili prethodna rezervacija aerodromskog taksija je najskuplja, ali i najbrža i najpovoljnija opcija. Putovanje taksijem traje oko 1 sat i 40 minuta i košta u proseku 250 €.

Autobus je najjeftinija i najbolja opcija za novac; Dublin Express, Aircoach i Translink imaju direktne linije od aerodroma Dablin do Belfasta, sa pojedinačnim kartama već od 11 €. Konačno, ako više volite putovati vozom, možete koristiti Irish Rail da dođete do Belfasta. Na aerodromu nema željezničke stanice, tako da ćete morati putovati od aerodroma Dablin do grada i uzeti voz sa stanice Connolly. Ukupno vrijeme putovanja je oko 2 sata i 35 minuta i košta oko 45 € ako u grad uzmete taksi; 30 € za taksi i 15 € za kartu za voz.

Kako dobiti taxi u Dablinu

Dobijanje taksija u Dablinu ne može biti lakše, jer u gradu postoji mnogo taksija koji rade 24 sata dnevno. Glavna taksi stajališta u centru grada su u ulici O'Connell, prema Parnell Squareu i na College Greenu nasuprot Bank of Ireland. Postoje dodatna noćna taksi stajališta koja rade između 20:00 i 06:00 oko nekoliko lokacija u centru grada uključujući Dame Street i Merrion Row; možete koristiti aplikaciju mapa na svom mobilnom telefonu i ukucati “taxis near me” da locirate najbliže stajalište. Važno je znati da nakon zatvaranja pabova u Dablinu mogu biti dugi redovi na taksi stajalištima. Ako vam se čini da su redovi beskrajni ili ako vas uhvati kišno vreme, možete koristiti aplikaciju za taksi u Dublinu da naručite taksi putem interneta ili nazovete taksi kompaniju u Dublinu.

Neki od taksi brojeva u Dablinu koje možete nazvati su sljedeći;

Castle Cabs : +353 (1) 831 9000
Poni Cabs : +353 (1) 661 2233
Checkers Cabs : +353 (1) 834 3434

Odlična opcija da izbjegnete gnjavažu je da unaprijed rezervišete svoj taksi u Dablinu uz Welcome Pickup za pouzdanu uslugu od vrata do vrata kad god i gdje god vam zatreba.

.

taxi-u-dablinu-(5).jpeg-314-kb-2021-x-1347-piksela-Sean-o'casey-pesacki-okretni-most-u-dablinu-koji-se nadvija-nad-rekom-lifi
Sean O'Casey most

Kako da rezervišem taksi u Dablinu unapred

Znajući da će vas taksi iz Dablina čekati u određeno vrijeme, na lokaciji i uz fiksnu cenu, skida ogroman teret s vaših ramena. Ako više volite da planirate svoje putovanje unapred, tada možete unapred rezervisati taksi u Dablinu kod jedne od mnogih taksi kompanija na mreži. Imajte na umu da mnogi operateri koji pružaju unapred rezervisane usluge mogu imati visoke naknade; Kako biste izbegli visoke cene i skrivene troškove, možete rezervisati taksi u Dablinu uz Welcome Pickups i uživati ​​u privatnom transferu od aerodroma u Dablinu ili bilo koje destinacije koju planirate posetiti tokom svog putovanja.

Dablinski taksi savjeti

Uobičajeno je dati napojnicu svom taksisti 10% u Dablinu.
Taksi u Irskoj sada prihvaćaju plaćanje karticama, uključujući Visa, Mastercard, American Express i digitalnim novčanicima kao što su Apple Pay i Google Pay.
Ako se vozite javnim taksijem u Dablinu, proverite je li vaš vozač resetirao taksimetar i radi li ispravno pre nego što krenete na putovanje.
Naknade za putarinu nisu uključene u cenu i biće dodatno naplačene.
Morat ćete platiti dodatnih 2 € ako rezervišete taksi putem telefona.

Taksi dostupan za invalidska kolica u Dablinu

Nisu svi taksiji u Dablinu pristupačni za invalidska kolica. Najbolje je da pozovete privatnu taksi kompaniju u Dablinu kako biste bili sigurni da je vaš taxi dostupan za invalidska kolica. Ako niste sigurni koju kompaniju da koristite, možete kontaktirati Nacionalnu saobraćajnu upravu na +353 (761) 064 000 ili taxis@nationaltransport.ie. i zatražiti kontakt informacije za uslugu pristupa vozilima sa mogučnošću utovara invalidskim kolicima koja radi u vašem području.

taxi-u-dablinu-(7).jpeg-388-kb-2592-x-1728-panoramski-snimak-suncanog-dana-u-vrtovima-dvorca-klkennypiksela-irska
Kilkenny zamak Irska

Često postavljena pitanja

Dali je prevoz taksijijem skup u Dablinu?

Taksiji u Dablinu su generalno pristupačni jer postoji tako velika konkurencija između različitih taksi operatera. Postoje dve vrste taksija u Dablinu, standardni taksiji koji svoje cene izračunavaju pomoću taksimetra i taksi vozila ili limuzine koji koriste određene tarife. Postoji minimalna cena karte koja iznosi 4,20 € ili 4,80 €, zavisno da li putujete tokom nedelje ili nedjeljom i državnim praznicima. Dobro je znati da možete platiti i gotovinom i karticom ili Google i Apple Pay u bilo kojem taksiju u Dublinu.

Kako da dobijem taksi u Dablinu?

Veoma je lako dobiti taksi u Dablinu gde god da se nalazite u gradu. Možete pozvati taksi na ulici ili se uputiti do službenog taksi stajališta u Dablinu koje se nalaze u blizini popularnih područja u gradu ili na aerodromu. Alternativno, možete naručiti taksi putem interneta ili telefonom, od mnogih dostupnih operatera. Neki operateri koje možete pozvati su Castle Cabs na +353 (1) 831 9000, Pony Cabs na +353 (1) 661 2233 i Checkers Cabs na +353 (1) 834 3434.

Da li trebam dati bakšiš svom vozaču kada putujem taksijem u Dablinu?

Bakšiš vašem taksisti u Dablinu nije potreban, ali je uobičajeno ostaviti bakšoš od 10% ili zaokružiti na najbliži euro.

Veze: Welcome Pickups.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »