Sign In

Blog

Latest News
Taxi na Krfu

Taxi na Krfu

Taxi na Krfu

Krf je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Grčkoj, pa nije ni čudo što tražite najbolji način da istražite ostrvo. Ako imate samo kratko vreme na Krfu ili jednostavno želite da se opustite i prepustite nekom drugom da brine o vašem prevozu, taksi na Krfu je odlična opcija. Zvanični taksiji koriste taksimetar da računaju vaše putovanje i mogu se zvati na ulici, naći na taksi stajalištu ili pozvari jedno od radio taksi kompanije 24/7.

Osnovna cena – 3,60 €

Cijena po km – 1,10 €

.

Posejdon, bog mora iz grčke mitologije

Koliko košta taksi na Krfu?

Svi taksiji na Krfu imaju regulisane tarife, postavljene i nadzirane od strane vlade. Svi licencirani taksiji na Krfu imaju karticu na vetrobranskom staklu koja pokazuje najnovije cene. Vaše putovanje će se izračunati korišćenjem taksimetra na osnovu pređene udaljenosti, tako da što je vaše putovanje duže, to će koštati više.

Osnovna cena – 3,60 €

Cena po km – 1,10 €

Tu su i dodatne naknade za stvari kao što su svaki komad prtljaga preko 10 kg (3,60 €), sat čekanja, putovanje tokom velikih praznika i doplata za 5. osobu kada uzmete veliki taksi (3,60 €). Imajte na umu da cena po km može porasti tokom noći.

taxi-na krfu-(2).jpeg-391-kb-2851-x-1613-piksela-prelepa-ulica-grcka-letnji-dan

Kako dobiti taksi na Krfu

Dobijanje taksije na Krfu ne može biti lakše. Možete odabrati da ga pozovete sa ulice, prošetate do taksi stajališta u vašoj blizini ili čak pozovete radio taksi kompaniju. Ako odlučite da pozovete taksi sa ulice, samo se uvjerite da je cenovnik prikazan na prednjoj ploči jer je to obavezno za sve službene taksije na Krfu.

Ako želite da prošetate do stajališta za taksi i tamo sačekate taksi, možete ih pronaći širom grada Krfa na centralnom trgu na kraju Spianadha Listona, u novoj i staroj luci i Platia Saroko. 

Vaša konačna opcija je da pozovete ili pozovete u hotel jednu lokalnu radio taksi kompaniju. Vredi napomenuti da će se ova usluga dodatno naplaćivati. Dve pouzdane kompanije su:

Taxi služba 24 sata na Krfu – +30 6976 43 8669

Radio Taxi na Krfu – +30 06610 33 8112

Rezervišite svoj taksi na Krfu unapred

Prelepo ostrvo Krf stvoreno je za opuštanje, a ne za brigu o prevozu, gubljenje duž krivudavih puteva ili trošenje budžeta. Zbog toga preporučujemo da rezervišete taksi na Krfu unapred uz Welcome Pickups. Oni vam daju tarifu po utvrđenoj ceni, preuzimanje na vreme i lokalne vozače koji govore engleski..

taxi-na-krfu-(3).jpeg-258-kb-2560-x-1440-piksela-statua -grka-koji-cita-knjigu-ai-generisano
Statua Grka koji čita knjigu-AI Generisano

Saveti za taksi na Krfu.

Ne govore svi taksisti na Krfu engleski. Obavezno zapišite adresu svog hotela u slučaju da se zaglavite.
Uverite se da je cenovnik jasno vidljiv pre nego što uđete u taksi.
Uverite se da vaš vozač resetuje taksimetar na osnovnu cenu od 3,60 evra pre nego što započnete putovanje.
Obavezno nosite kusur u novcu jer taksisti na Krfu retko imaju sitniš za račun veći od 20 evra.
Standardn taksi na Krfu može da primi do 4 putnika.
Ako smatrate da je vaš vozač pogrešno skrenuo, obavezno proverite svoju lokaciju na GoogleMaps-u.
Tražite od vozača račun na kraju putovanja. Ako nešto zaboravite u taksiju, ovo će vam pomoći da bi vam to vratili.

Taksi dostupni za invalidska kolica na Krfu

Standardni taksi na Krfu ne nude vozila pristupačna za invalidska kolica. Međutim, na ostrvu postoji nekoliko kompanija koje pružaju ovu uslugu. Jedan od najboljih je CorfuTaki.gr . Imaju velika prilagođena taksi vozila Mercedes Vito koji imaju hidraulički lift i prostor za jednu osobu u invalidskim kolicima i još 3 putnika. Da biste rezervisali termin, možete ih kontaktirati na (+30)26610 33811.

taxi-na-krfu-(5)-jpeg-143-kb-2592-x-1728-piksela-sretna-djevojka-u-autu-uz-more-u-prirodi-na-odmoru

Žalbe na taksi na Krfu i sigurnost

Kako je Krf ostrvo, taksiji su pod velikim nadzorom, tako da ne bi trebalo imati nijedan problem tokom putovanja. Imajući to na umu, ponekad vas vozači bez dozvole mogu pokupiti i pokušati da vas prevare. Ako naiđete na bilo kakve probleme tokom putovanja, prijavite se Turističkoj policiji pozivom na broj +30 26610 29168 ili otiđite pešice do stanice na adresi Ioulias Andreadi 1 u gradu Krfu. Ako možete, zabeležite vreme vašeg putovanja, matični broj vašeg vozača i broj taksija.

Često postavljana pitanja

Da li vožnja taksijem na Krfu skupa

Taksi na Krfu koriste taksimetar da izračunaju cenu vašeg putovanja. Platičete osnovnu cenu od 3,60 €, a zatim 1,10 € za svaki km. Imajte na umu da se ova cena može povećati tokom noćnih sati.

Da li taksisti na Krfu primaju kreditne kartice?

Nažalost, većina taksija na Krfu nema POS sistem potreban za preuzimanje kreditnih kartica. Ako odlučite da uzmete taksi na Krfu, obavezno ponesete sitniš u evrima da biste platili putovanje.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *