Sign In

Taxi u Cirihu

Taxi u Cirihu

Rezervišite svoje taxi vozilo

Taxi u Cirihu

Na obali Ciriškog jezera iu podnožju švajcarskih Alpa u severnoj Švajcarskoj nalazi se Cirih, globalni centar za finansije i bankarstvo. Grad je ekstravagantan i istorijski, obiluje umetnošću i muzejima. Stari grad (Centralni Altstadt) se prostire na rijeci Limmat i nudi srednjovjekovnu i renesansnu arhitekturu i šetališta uz obalu. Samo neka od zanimljivih mesta koja bi trebalo posetiti su crkve Frauminster i Grosminster, nacionalni muzej, kuća kulture, muzej Ritberg, prodavnive čokolade.

Cirih ima preko 1500 licenciranih taksija kojim upravljaju različite kompanijame. Mogu vas brzo i udobno prevesti do mesta gdje trebate ići tokom vašeg boravka. Taksi se može pozvati na ulice, naći na taksi stajalištima ili ih možete nazvati telefonom da zatražite vožnju. Cene taksija u Cirihu uglavnom se određuju taksimetrom. Grad ima zvanično utvrđenu maksimalnu cenu, pri čemu većina velikih kompanija naplaćuje manje od postavljenog maksimuma.

Cene taxi prevoza u Cirihu

Cena prevoza je određena osnovnom stopom, brojem pređenih kilometara i vremenom čekanja. Pružaoci taksi usluga u Cirihu naplaćuju po sljedećim cenama:

Osnovna cena: 5,86 € (6 CHF)
Cena po kilometru: 3,71 € (3,80 CHF)
Satnica za stajanje ili čekanje: 67,38 € (69 CHF)
Cena prevoza od aerodroma u Cirihu do centra grada procenjena je na oko 48,83 € (50 CHF). Alternativno, može vam biti naplaćena dogovorena cena ako unapred rezervišete vožnju u jednoj od taksi kompanija u Cirihu ili putem Welcome Pickups

Kako dobiti taxi u Cirihu

Ciriški taksi se može naći na nekoliko službenih taksi stajališta u gradu – u blizini glavne železničke stanice, velikih hotela i popularnih turističkih atrakcija. Alternativno, možete pozvati jedan od taksija sa plavo-belim taksi znakom sa ulice. Takođe možete nazvati taksi kompaniju kao što je City Taxi Zürich (+41 76 250 3131) da zatražite da vozač dođe i pokupi vas ili koristite neku od aplikacija lokalne taksi kompanije za naručite vožnju. Naravno, uvek možete rezervirati svoje putovanje unaprijed uz Welcome Pickups kako biste maksimalno organizovali svoje vreme tokom boravka i iskoristili konkurentne cene karata.

Rezervišite svoj taxi transfer u Cirihu unapred

Ako unapred rezervišete svoj taxi prevoz u Cirihu, možete se opustiti znajući da će se vaš vozač pojaviti u predviđeno vrijeme. Možete uštedeti vremena i stresa tako što nećete morati da se krećete javnim prevozom ili lutate unaokolo u potrazi za taksijem ili najbližim taksi stajalištem. Osim toga, bit će vam naplaćena paušalna cena za vašu vožnju, tako da će te rasteretiti vaš budžet u toku svog boravaka u Cirihu. Kako biste osigurali udoban transfer sa profesionalnim vozačem koji govori engleski po konkurentnoj ceni, potrebno je unapred rezervišete vožnju uz Welcome Pickups!

Saveti za vaš taxi u Cirihu

Licencirani taksi vozači će prihvatiti sve glavne kreditne/debitne kartice.
Sigurnosna sedišta za decu su dostupna na zahtev, iako se može dogoditi da vam ih naplate. Obavezno nazovite barem sat vremena unapred da rezervišete vožnju kako bi vozač mogao urediti sigurnosna sedišta pre nego što dođe do vas. U Cirihu vozači ne očekuju bakšiš, ali je uobičajeno zaokružiti cenu na više ako je vozač pružio odličnu uslugu. .

Taxi prilagođeni za invalidska kolica u Cirihu

Nekoliko taksi kompanija u Cirihu nudi dobro opremljene taksije dostupne za invalidska kolica sa posebno obučenim vozačima kako bi vas bezbedno i udobno prevozili gradom po istoj ceni kao i standardni taksi. Ako vam je potreban pristupačan transfer, nekoliko kompanija koje možete kontaktirati su 7×7 Fahrdienste (možete rezervirati online ili nazvati +44 777 7777) i BTZ (rezervirajte putem njihove web stranice ili nazovite +44 444 2211).

Taxi Cirih sigurnost i reklamacije

Licencirani taksiji u Cirihu su najsigurnija opcija za prevoz, a sve u svemu, Cirih se smatra veoma sigurnom destinacijom. Taksi vozila i vozače reguliše vlada i pružaju odličnu uslugu. Ako se problem ipak pojavi, obavezno zebeležite detalje vaše vožnje, uključujući broj taksija, ime vozača i vreme i lokaciju vašeg preuzimanja/odlaska. Tada možete kontaktirati taksi kompaniju koju ste koristili da prijavite problem ili posetite najbližu policijsku stanicu za ozbiljnije stvari.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »