Sign In

Taxi u Kopenhagenu

Taxi u Kopenhagenu

Rezervišite svoje taxi vozilo

Taxi u Kopenhagenu

Odlazak na obilazak kanala s prijateljima, uživanje u Hyggeu sa lokalnim stanovništvom i uživanje u danskim pecivima, uličnoj hrani i kulturi samo su neki od razloga da posjetite Kopenhagen. Povrh toga, Danska je konstantno ocijenjena kao jedna od najsretnijih zemalja na svetu. Bilo da ste ovde da pokupite pozitivne vibracije ove skandinavske prestolnice ili prošetate spiralnom šetnicom Rundetårn, ne dozvolite da javni prevoz odnese magiju vašeg odmora. Uskočite u taksi iz Kopenhagena i uživajte u šarmu ove severne prestonice.

Cena taksi prevoza u Kopenhagenu

Taksiji u Kopenhagenu su prilično skupi u poređenju sa drugim evropskim prestonicama. Oni su licencirani od strane nadležnih organa i obično nećete imati problema sa prevarama ili trikovima. Generalno, svi vozači govore i engleski. Svi taksiji koriste taksimetre; proverite je li uključen tokom vožnje.

Osnovna cena-start – 24 DKK (3,22 €)

Cena po kilometru – 16 DKK (2,15 €)

Taksi u Kopenhagenu od aerodroma do centra grada koštao bi između 34 i 47 eura. Privatni transfer bi, međutim, mogao koštati znatno više.

Većina taksija prihvata glavne kreditne kartice. Ukoliko želite da platite karticom, obavestite vozača pre početka putovanja.

Kako dobiti taksi u Kopenhagenu

U Kopenhagenu ima puno taksi vozila i u više boja. Mogu se zaustaviti na ulici ili uzeti sa taksi stajališta na raznim tačkama u centru grada.

Ako svetli žuti taksi znak, taksi je dostupan za iznajmljivanje. Slobodan taksi također prikazuju riječ FREE. Štandovi se mogu naći ispred hotela i glavnih turističkih mesta kao što su dvorac Rosenborg, Nacionalni muzej Danske, na Vestergade (gdje se nalazi DIS), kod Gammel Torv-a (Stari trg) i kod Hovedbanegård-a, Centralne željezničke stanice u Kopenhagenu.

Ako biste radije čekali unutra tokom hladnih meseci, možete rezervisati taksi telefonom ili koristiti aplikaciju za taksi. Dve glavne kompanije su DanTaxi i Taxa 4×35.

Prednosti rezervacije taxi prevoza iz Kopenhagena unapred

Nakon dugog leta, možda ćete se osećati umorno, želećete da stignete u hotel što je prije moguće. U Welcome Pickups dajemo prioritet vašoj udobnosti i dajemo vam sjajne savete kako bi vaš boravak bio nezaboravan. Svi naši vozači tečno govore engleski i sami smo ih odabrali, tako da sve što treba da uradite je da se opustite i uživate u usluzi sa 5 zvezdica.

Saveti za taksi u Kopenhagenu

Taksisti koji rade u Kopenhagenu ne očekuju bakšiš od putnika.
Preporučujemo da koristite samo službeno označena taksi vozila.
Različite aplikacije vam omogućavaju da rezervišete i platite taksi sa svog mobilnog telefona.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Kopenhagenu

Svi taksiji u Kopenhagenu prihvataju sklopiva invalidska kolica, ali u slučaju da imate invalidska kolica sa električnim pogonom, moraćete da planirate unapred. U Kopenhagenu postoji veliki broj taksija prilagođenih osobama u invalidskim kolicima, ali ih je potrebno rezervisati unapred. Da unapred rezervišete taksi dostupan za invalidska kolica, pozovite Dantaxi na +45 70257701.

Sigurnost i reklamacije za taksi iz Kopenhagena

Nije uobičajeno da taksisti u Kopenhagenu pokušavaju da naplate više novca od svojih mušterija jer su generalno pouzdani. Međutim, ako verujete da vam se to dogodilo, trebali biste zapisati taksi broj i jedinstveni ID broj vozača (ovo bi uvijek trebalo biti prikazano u taksiju) i zatražiti račun. Zatim možete pozvati kompaniju s kojom ste putovali ili se uputiti u lokalnu policiju i podneti prijavu.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »