Sign In

Taxi u Bratislavi

Taxi u Bratislavi

Rezerviši svoje taxi vozilo

Taxi u Bratislavi

Neobičan duh Bratislave sigurno će vas zadiviti. Grad nikada ne gubi svoj neobični šarm, zahvaljujući zamku sa četiri kule koji gleda na grad. Pastelne zgrade iz 18. veka i stoljetne crkve u starom gradu pružaju vam nezaboravno iskustvo.. Ako ste u žurbi da stignete na let sa aerodroma ili želite bezbedno da stignete do hotela, rezervišite taksi. I tako ćete bezbedno i opušteno stići na odredište.

Cena taksija u Bratislavi

Svi taksiji u Bratislavi imaju taksimetre i izračunavaju ukupnu cenu na osnovu dužine vaše vožnje. Međutim, ako vaš odabrani lokalni taksi nema merač, onda ulazak u njega nije najbolje rešenje. Obračunati iznos na taksimetru ne uključuje nikakve dodatne naknade primjenjive na putovanje – one će zavisiti od vašeg vozača s kojim odaberete putovati. Toplo preporučujemo da se dogovorite oko utvrđene cene ako možete, prije nego što uđete u automobil.

Minimalna cijena karte – 3,50 €

Cijena kilometra – 0,50 €

Putovanja na kratke udaljenosti se naplaćuju minimalno 4 €. Da biste došli do centra grada sa aerodroma, ne bi trebalo da vas košta više od 21 €. U idealnom slučaju, izbegavajte zaustavljanje taksija na ulici, jer je mnogo jeftinije naručiti taksi za Bratislavu telefonom. Dobra vest je da taksiji u Bratislavi imaju iste cene tokom dana i noći. Tako da ne morate brinuti o plaćanju viših tarifa kada istražujete užurbani noćni život grada.

Kako dobiti taksi u Bratislavi

Taksiji u Bratislavi su crno-žuti i mogu se naći na prikladnim taksi stajalištima širom grada. Obično su u blizini trgovačkih centara, glavnih turističkih lokacija i popularnih transportnih čvorišta 24/7. Naravno, lako ih je prepoznati zahvaljujući prepoznatljivom znaku “taxi” na njihovom krovu.

Ako ne želite da uzmete taksi sa stajališta, možete ga pozvati na ulici ili preuzeti aplikaciju za taksi u Bratislavi. Opšta preporuka je da izbegavate taksije na kojima na vratima nije ispisano ime kompanije i broj telefona, jer to možda nisu službena, licencirana taksi vozila.

Kao opšte pravilo, taksiji u Bratislavi koji čekaju na stajalištu ili ih zaustavite na ulici su relativno skupi (15 eura ili više, čak i za kratka putovanja). Ako želite da pozovete lokalnu kompaniju da zatražite vožnju taksijem po Bratislavi, imajte na umu da je vreme čekanja na vozilo obično 5-10 minuta. Dva od najpouzdanijih lokalnih taksi provajdera koje možete pozvati za preuzimanje su Happy Taxi (+421 2 16 223) i Hello Taxi (+421 2 16 321).

Prednosti rezervacije taksija u Bratislavi unaprijed

Znati da će vaš taksi iz Bratislave čekati kada vam zatreba i da će vam pružiti povoljnu cenu usluge, nešto je što potrebno svakom putniku kada stigne u novi grad. Rezervacija vašeg taksija u Bratislavi unapred ne samo da vam pomaže u planiranju i budžetu vašeg putovanja, već i osigurava iskustvo bez problema za sve uključene. Kako biste izbjegli visoke naknade za rezervaciju i garantirali konkurentnu cijenu prevoza, predlažemo da unapred rezervišete svoje gradske transfere sa Welcome Pickups. Nudimo korisničku podršku 24/7, preuzimanje na vrijeme i sigurne transfere od vrata do vrata kad god vam zatrebaju.

Bratislava taxi saveti

Uvek je bolje zatražiti procenu cene ako vaš taksista u Bratislavi koristi taksimetar ili jednostavno dogovoriti konačnu cenu pre nego što uđete u vozilo.
Većina taksija u Bratislavi prihvata samo gotovinu.
Uopšteno, trebali biste izbegavati ulaženje u taksi na značajnijim turističkim mestima, jer možete naići na pojedine taksiste koji okušavaju naplatiti turistima cenu svoje usluge više od regularnog.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Bratislavi

Bratislava malo zaostaje u odnosu na druge evropske metropole kada su u pitanju sadržaji za osobe sa poteškoćama u kretanju, zbog čega redovni taksi koji voze po centru nemaju posebne rampe. Da biste rezervisali prostrano, potpuno dostupno vozilo prilagođeno invalidskim kolicima, moraćete da pozovete informativni centar Bratislave na +421 2/544 194 10 i navedete svoje zahteve. Važno je unaprijed rezervirati svoj pristupačni taksi u Bratislavi kako biste osigurali dostupnost vozila.

Sigurnost i reklamacije za Bratislava taxi

Taksiji u Bratislavi su praktični i lako dostupni, a lokalni taksisti su ljubazni. Uzimajući to u obzir, nivo kvaliteta usluge koju dobijate ipak zavisi od određenog vozača ili kompanije s kojom ste odabrali putovati. Ako naiđete na bilo kakve probleme, preporučujemo da zapišete taksi broj i jedinstveni ID broj vozača (ovo uvijek treba biti prikazano u taksiju) i zatražite račun. Zatim možete nazvati kompaniju s kojom ste putovali ili se obratiti Turističkoj policiji Bratislave i podnijeti službenu žalbu.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »