Sign In

Taxi u Malmeu

Taxi u Malmeu

Rezerviši svoje taxi vozilo.

Taxi u Malmeu

Malmö je treći po veličini grad u Švedskoj i glavni grad najjužnije pokrajine Skåne. Nalazi se na jugozapadnoj obali zemlje, na tjesnacu Øresund i bio je važan trgovački centar u srednjem vijeku.

Danas je Malme moderan grad sa živopisnom kulturom, gastronomskom scenom i noćnim životom. Neke od glavnih lokalnih atrakcija su impresivni most Øresund koji povezuje grad sa Danskom, 190 metara visoka zgrada „Turning Torso“ i Lilla Torg, gradski trg koji datira iz 1500-ih. Istorijski dvorac Malmö također vrijedi posjetiti jer je dom mnogih popularnih gradskih muzeja. Malmö također nudi mogućnosti za rekreaciju i razonodu na otvorenom u kojima možete uživati posetom plaži Ribersborg, gradskim parkovima kao što su Kungsparken i Slottsträdgården, kao i Folkets Park, folklorni i zabavni park iz kasnih 1800-ih.

Bez obzira kamo se uputili, taksiji iz Malmea su pouzdan, efikasan i praktičan način kretanja ako želite da uživate u besprekornom iskustvu istražite grad svojim tempom.

Cene taksija u Malmeu

Vožnja taksijem u Malmeu može biti skuplja nego u drugim zemljama, kao i u većini severnoevropskih i skandinavskih gradova. Taksiji u Malmeu koriste taksimetre za izračunavanje cena karata u zavisnosti od vremena i pređene udaljenosti, ali rade po politici „slobodnih cena“, što znači da mogu postojati značajne razlike između operatera. Međutim, taksiji u Malmeu imaju obavezu da prikazuju jasne i uporedne cene na žutim i bijelim znakovima, koji se obično nalaze na prozorima blizu stražnjih vrata. Iz tog razloga, važno je uvijek pregledati informacije o cenama pre rezervacije ili ulaska u taksi. Ovdje su korištene prosečne stope:

Dnevne cene

Startna cena: 5 € (59 SEK)
Cena po 1 km: 2,10 € (24,50 SEK)
Cena po 1-satnom čekanju: 51 € (600 SEK)

Noćne cene

Iako se cene i naknade uvelike razlikuju u zavisnosti od kompanije, tarifa za većinu taksija u Malmeu bit će viša tokom noćnih sati i nedeljom. Više informacija možete pronaći na web stranici Švedske transportne agencije.

Imajte na umu da su navedene cijene namenjene kao opšti vodič i da su podložne potencijalnim promenama. Uz to, konačna cijena može uključivati doplate.

Kako doći do taksija u Malmeu

Kretanje po Malmeu u Švedskoj će vam biti olakšano jer postoji mnogo taksija koje možete izabrati. Da pronađete taksi u Malmea na ulici, idite do jednog od stajališta u gradu ili zaustavite taksi sa žutim registarskim tablicama. Takođe možete koristiti jednog od privatnih provajdera da unapred rezervišete taksi ili kontaktirate radio taksi koristeći brojeve dole. Imajte na umu da se mogu naplatiti dodatne naknade za traženje usluga preuzimanja putem telefona.

Taxi97 Transportna kompanija: +46 (4) 097 9797

Taxi centar Malmö: +46 (7) 366 99228

Taksi Malme: +46 (4) 091 1911

Unapred rezervišite svoju taksi uslugu u Malmeu

Prepustite se vrhunskoj udobnosti uz profesionalnu i prijateljsku uslugu transfera Welcome Pickups. Naš izuzetan tim je tu da vas odveze sa blagovremenim preuzimanjem, prilagođenim opcijama putovanja i danonoćnom pomoći. Rezervišite svoj taksi u Malmeu unapred i bez brige uronite u čuda ovog živopisnog grada, jer će vaš odabrani lokalni vozač obučen za dobrodošlicu biti tu da vas brzo preveze od tačke A do tačke B.

Malmö taksi saveti

Cene taksija u Švedskoj su deregulirane, stoga uvijek proverite cene i doplate svake kompanije pre rezervacije.
Proverite taksimetar prije početka vožnje kako biste bili sigurni da je resetovan i postavljen na ispravnu tarifu.
U Malmeu taksiji uglavnom prihvataju kreditne i debitne kartice, ali je uvek najbolje da unapred obavestite svog vozača.
Ne morate dati napojnicu svom vozaču u Malmeu, ali zaokruživanje cene karte je lijep gest uvažavanja.
Engleski je široko rasprostranjen način sporazumevanja u Švedskoj, tako da ne biste trebali imati problema u komunikaciji sa taksistima iz Malmea.

Taksiji prilagođeni za invalidska kolica u Malmeu

Sve u svemu, Švedska je vrlo pristupačna zemlja, međutim, kako nijedan lokalni provajder nije specijaliziran za pristupačne transfere, preporučujemo da se unaprijed raspitate o voznom parku vaše odabrane kompanije kako biste bili sigurni da je odgovarajuće vozilo dostupno za datume koje ste odabrali i da li su sve Vaše potrebe zadovoljene.

Malme taxi sigurnost i pritužbe

Sigurnost je prioritet kada su u pitanju taksiji u Malmeu. Sva vozila moraju ispunjavati sigurnosne standarde, a svi vozači moraju biti u potpunosti licencirani i certificirani. Ako imate bilo kakvih problema dok putujete taksijem u Malmeu, postoji nekoliko načina za podnošenje žalbe. Prvo biste trebali direktno kontaktirati kompaniju, ali ako ne odgovori ili niste zadovoljni njihovim odgovorom, možete pokrenuti pitanje lokalnoj općini ili Švedskoj transportnoj agenciji. Za pritužbe krivičnog karaktera obratite se direktno policiji na broj 114 14 ili na broj hitne pomoći (112).

Često postavljena pitanja

Kako mogu pozvati taksi u Malmeu?

Lako je dobiti taksi u Malmeu! Možete pozvati taksi iz Malmea na ulici, pronaći taksi stajalište u gradu ili pozvati radio taksi. Kako se cene između provajdera mogu značajno razlikovati u Švedskoj, preporučujemo da pažljivo uporedite cene i koristite samo etablirane profesionalne kompanije. Da biste osigurali konkurentnu fiksnu tarifu i transfer bez stresa, također možete rezervisati unapred uz Welcome Pickups i uživati u udobnosti i pouzdanosti naših usluga.

Mogu li da platim iz svog taksija u Malmeu karticom?

Taksi u Malmeu će rado prihvatiti sve glavne kreditne i debitne kartice. Samo obavestite vozača ili operatera koji preferirate način plaćanja prilikom rezervacije ili ulaska u kabinu i uvijek pitajte o svim dodatnim troškovima za uslugu. Također možete brzo i jednostavno unaprijed rezervirati svoj privatni taksi u Malmeu kako biste uživali u neometanom pre-paid putovanju po fiksnoj ceni bez dodatnih troškova!

Kako taksiji u Malmeu izračunavaju svoje cijene?

Vožnja taksijem u Malmeu može biti skupa u poređenju sa drugim zemljama. Cene se određuju taksimetrima koji uzimaju u obzir vrijeme i udaljenost, ali u Švedskoj ne postoji fiksna politika cena, tako da stvarne cene variraju. To može dovesti do značajnih razlika u troškovima između taksi kompanija. Kako bi promovirali transparentnost, taksiji iz Malmea su zakonski obavezni da svoje cene prikazuju na oznakama u blizini stražnjih vrata kabine. Da biste odabrali najbolju kompaniju za svoje potrebe, uvijek provjerite detalje o cenama pre rezervacije ili pre nego što uđete u taksi u Malmeu.

Veze : Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »