Sign In

Taxi u Skoplju

Taxi u Skoplju

Rezervišite svoje taksi vozilo.

Taxi u Skoplju

Skoplje je glavni grad Severne Makedonije, kao i politički, kulturni, ekonomski i akademski centar zemlje. To je šarmantno mjesto za posetu, sa znamenitostima iz otomanskog i vizantijskog doba. Neoklasicističkim zgradama, zanimljivim muzejima, pa čak i užurbanim noćnim životom. Ima puno izazova za posetioce, zbog čega biste trebali pametno organizovati svoje vreme. Najbolje rešenje je da se odlučite za taksi, koji će vas brzo i udobno prevesti. Postoje četiri načina da pronađete taksi u Skoplju. Možete ga naći na ulici, prošetati do najbližeg stajališta taksija, nazvati lokalnu kompaniju ili, alternativno, unaprijed rezervisati svoj transfer putem interneta.

Cena taksija u Skoplju

Cene taksija u Skoplju su prilično pristupačne za prosečnog putnika. Vaša cena prevoza se može izračunati prema zvaničnim cenama ispod:

Osnovna cena (normalna tarifa): 0,80 € (50,00 MKD)
Cene po 1 km (normalna tarifa): 0,40 € (30,00 MKD)
Cena čekanja od 1 sata (normalna tarifa): 4 € (300,00 MKD)

Ako biste radije pozvali lokalnu kompaniju, možete očekivati da će u vozilima instalirati POS mašine. Međutim, ako zaustavite taksi na ulici, vodite računa da ponesete gotovinu u lokalnoj valuti, jer većina standardnih skopskih taksija nije opremljena mašinama za kartice.

Kako doći do taksija u Skoplju

U Skoplju i širom Severne Makedonije, licencirana taksi vozila su belo-žuta sa brojevima na zadnjoj strani blizu branika i jasno istaknutom dozvolom na prednjoj strani automobila. Zvanični taksiji u Skoplju mogu se naći na ulici ili na taksi stajalištima kod istaknutih mesta u gradu, uključujući mnoge železničke i autobuske stanice. Taksi usluge u Skoplju mogu se rezervisati i putem telefona, online ili putem aplikacije.

Većina taksija u Skoplju koristi taksimetar za određivanje konačne cene vašeg putovanja. Ako ste ikada u nedoumici, unapred dogovorite razumnu cijenu ili se uverite da je taksimetar vraćen na osnovnu cenu i da radi prije nego što krenete. Štaviše, uvijek treba biti oprezan i proveriti jeste li ušli u licencirano vozilo pre početka vožnje. Neke pouzdane kompanije koje posluju na području Skoplja su Taxi Classic (+389 70 279 167) i Deluxe Taxi (+389 78 228 822).

Prednosti rezervacije transfera u Skoplju unapred

Welcome Pickups specijalizovana je za transfere od aerodroma do vašeg hotela i od jedne do druge interesantne tačke unutar Skoplja. Welcome Pickups je globalni lider u kopnenom transportu i nudi uslugu 24/7, personalizirane vožnje i fiksne cene bez skrivenih troškova. Naši vozači su birani i dobro obučeni, druželjubivi su, govore engleski kao domaći i poznaju Skoplje kao svoj džep. Jedina stvar koju treba da uradite je da se nađete sa vašim određenim vozačem na dogovorenoj adresi i dozvolite im da vas odvezu do vašeg odredišta. Na taj način imate jednu stvar manje za brigu i možete uštedeti energiju za važnije stvari.

Skoplje taxi saveti

Uviek vodite računa da pozovete licencirani taksi. Zvanični skopski taksiji su belo-žuti sa brojevima na poleđini i jasno istaknutom dozvolom na prednjoj strani vozila.
Napojnica nije obavezna u Sjevernoj Makedoniji, ali preporučujemo da zaokružite na najbliži denar ako ste zadovoljni uslugom.
Ako putujete noću, savetujemo vam da unapred rezervišete taksi kako biste izbegli dugo čekanje.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Skoplju

Uopšteno govoreći, Skoplje nije najpristupačnije mesto za invalidska kolica, ali u protekloj deceniji, grad je poboljšao svoju infrastrukturu kako bi mogao bolje prihvatiti osobe sa ograničenom pokretljivošću. Nažalost, trenutno ne postoji kompanija koja nudi posebno opremljene taksije sa rampama, hidrauličnim liftovima ili sigurnosnim trakama, ali obično ima dovoljno mesta za sklopiva invalidska kolica u redovnim taksijima.

Sigurnost i reklamacije za skopske taksije

Cene taksija u Skoplju reguliše vlada, međutim, putnici bi trebali biti oprezni kada biraju taksi i osigurati se da je vozilo u koje ulaze licencirano. Kako kvaliteta usluge može varirati od jednog vozača do drugog ako se suočite s bilo kakvim problemima ili verujete da ste preplaćeni, zabeležite registarsku tablicu i ime vozača kako biste to prijavili nadležnoj kompaniji ili za ozbiljnije stvari, prijavite problem najbližoj policijskoj stanici.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »