Sign In

Taxi u Sarajevu

Taxi u Sarajevu

Rezervišite svoje taksi vozilo

Taxi u Sarajevu

Sarajevo je relativno mali grad pa vam kretanje taksijem garantuje da ćete brzo i udobno stići na odredište. U poređenju sa drugim evropskim gradovima, uzimanje lokalnog taksija u Sarajevu je relativno jeftino, što ga čini idealnim načinom prevoza tokom vašeg putovanja. Pogotovo ako dolazite avionom, taksi sa sarajevskog aerodroma će vam pomoći da izbegnete mnogo stresa. Nećete morati tražiti red vožnje autobusa ili vozova i tražiti put do stajališta. Taksiji su dostupni 24/7 i možete uzeti jedan sa službenog taksi stajališta, pozvati jedan s ulice ili pozvati jednu od mnogih taksi kompanija koje posluju u gradu.

Cene taksi prevoza u Sarajevu

Taksi u Sarajevu reguliše država, a cena karte se obračunava prema ukupno prijeđenim kilometrima. Sva taksi vozila su opremljeni taksimetrom, koji su vozači dužni da koriste tokom cijele vožnje i postoji samo jedna tarifa tokom celog dana.

Osnovna cijena – 1 € (1,90 KM)
Minimalna stopa/km – 0,60 € (1,20 KM)

Imajte na umu da može doći do dodatnih troškova kao što je naknada za vrijeme čekanja od 6,50 € (12 KM) po satu i 0,50 € (1 KM) za svaki komad prtljaga.

Kako dobiti taksi u Sarajevu

Lako je pronaći taksi u Sarajevu u bilo koje doba dana. Postoje službena taksi stajališta u blizini ili izvan prometnih lokacija poput aerodroma ili železničkih stanica, ali i turističkih atrakcija. Taksi možete pozvati i sa ulice, samo se uverite da je to službeni, licencirani taksi. Sva službena taksi vozila imaju upaljenu TAXI oznaku na krovu, a registarske tablice imaju slova TA. Alternativno, možete unaprijed rezervisati svoju vožnju ili pozvati jednu od mnogih taksi kompanija koje su dostupne u gradu; najpopularnije su sljedeće:

Sarajevo Taxi: +387 33 660 666
Crveni Taxi: +387 33 760 600
Kale Taxi: +387 33 570 900

Rezervišite svoju taxi uslugu u Sarajevu unapred

Da biste se udobno kretali nepoznatim gradom, taksiji su odlična opcija prevoza. Iako u Sarajevu postoji mnogo različitih taksi kompanija, ako vaš taksi rezervišite i platite unapred i saznate da ćete dobiti vozača koji govori engleski, oslobađa vas mnogo stresa. To je ono što dobijate ako unaprijed rezervišete svoj sarajevski taksi sa  Welcome Pickups. Vrhunsko iskustvo putovanja, gdje ne morate brinuti o čekanju u redovima, lokalnoj valuti ili previsokim troškovima. Umesto toga, dobijate odabranog profesionalnog vozača, moderno vozilo i prijatelja na terenu koji vas može informisati o gradu i lokalnoj kulturi.

Sarajevo taxi saveti

Ne govore svi taksisti u Sarajevu engleski, pa uvek pazite da zapišete svoju adresu.
Većina sarajevskih taksija ne prihvata plaćanje karticama pa uvek imajte nešto gotovine sa sobom.
Kada uđete u taksi, uverite se da je vozač podesio taksimetar na osnovnu cijenu od 1 € (1,90 KM) i da je u upotrebi tokom cele vožnje.
Najbolje je tražiti račun na kraju vožnje, u slučaju da zaboravite bilo koju stvar u taksiju ili se suočite s bilo kakvim problemima.
Ako planirate da idete u Republiku Srpsku, imajte na umu da bi vozač mogao skinuti taksi oznaku jer ne sme voziti s uključenim taksi znakom.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Sarajevu

Standardni taksiji u Sarajevu koje ćete naći na taksi stajalištima ili koji se mogu pozvati sa ulice mogu staviti invalidska kolica u prtljažnik. Ali nisu u potpunosti pristupačni invalidskim kolicima. Da biste se udobno kretali koristeći potpuno pristupačan taksi, morate ga rezervisati unapred. Pozivom kompanije Taxi 8 na +387 62 828 928. Dostupni su 24/7 u Sarajevu. Nude potpuno prilagođena vozila opremljena rampama tako da korisnici invalidskih kolica mogu lako da uđu i putuju bezbedno.

Sarajevo taxi sigurnost i reklamacije

Taksi u Sarajevu su regulisani od strane države, što ih čini sigurnim za korištenje sve dok koristite službeni, licencirani taksi. Međutim, kako se usluga i radna etika mogu razlikovati između različitih vozača i taksi kompanija, uradite sledeće. Ako mislite da vam je preplaćeno ili morate prijaviti vozača zbog neprofesionalnog ponašanja, obavezno zatražite račun na kraju vožnje i napišite ime vozača, firmu u kojoj radi i njegov registarski broj. Zatim se možete obratiti Turističkom informativnom centru na broj +387 33 252 000 i oni će vas dalje uputiti na potrebne korake.

Veze:  Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »