Sign In

Taxi u Nici

Taxi u Nici

Rezervišite svoje taksi vozilo

Taxi u Nici, Francuska

Sa više od 500 taksija koje se voze oko centra, taksi u Nici će vas odvesti gde god poželite. Sa svojom mešavinom buke u centru grada, arhitektonske raskoši, šarma starog sveta i sunca tokom cele godine, nijedno mjesto se ne može porediti s Nicom. Uživajte u Promenade des Anglais, zagledajte se u čuda francuske rivijere ili prošetajte Starim gradom i uskoro ćete shvatiti zašto lokalno stanovništvo svoje rodno mjesto naziva La Belle Nice.

Aerodrom Nica Azurna obala se nalazi samo 7,6 km od centra grada, tako da bilo koja opcija prevoza za koju se odlučite ne bi trebalo da vas oduzme previše vremena. Trenutno postoje četiri načina prevoza koji će vas odvesti od aerodroma u Nici do centra grada; taksijem, privatnim transferom ili autobusom.

Autobus traje oko 15-20 minuta do grada i košta samo 1,50 €, a tramvaj takođe košta 1,50 € i do centra Nice treba 30 minuta. Alternativno, najbrža opcija je lokalni taksi iz Nice koji će vas odvesti za oko 10-15 minuta i platit ćete paušal od 32 €.

Za besprekoran dolazak, možete unapred rezervisati privatni transfer uz Welcome i počastiti se našom potpuno personaliziranom uslugom transfera, korisničkom podrškom 24/7 i praktičnom upotrebom naše aplikacije. Naši obučeni vozači koji govore engleski će vas dočekati, odvesti do vašeg unapred odabranog, klimatizovanog vozila, pa čak i napraviti mini obilazak Nice dok se vozite do grada.

Cena taksija u Nici

Taksi u Nici u Francuskoj je skuplji nego u drugim evropskim obalnim gradovima. Cene se izračunavaju pomoću taksimetra, a taksi tarife u Francuskoj su službeno određene po gradovima ili okruzima. Međutim, putovanja do i od aerodroma se radi po fiksnim cenama.

Minimalna cena za taksi u Nici iznosi čak 7,50 €, a dodatni troškovi uključuju naknadu od 2 € po komadu prtljaga i doplatu od 2,50 € za petog putnika. Uz to, cene se obračunavaju na sljedeći način:

Osnovna cena – 3 €

Po km (dan) – 2,08 €

Po km (noć) – 2,60 €

*Cena od aerodroma u Nici do centra grada je fiksna i naplačuje se od 32€.

Imajte na umu da je moguće da lokalni taksisti neće hteti da vas povezu za manje od 15 €. Iako je ova tvrdnja manje-više istinita, stvari su se poboljšale u poslednjih nekoliko godina, a vozači čak prihvataju i kreditne kartice, iako bi bili sretniji kada bi naplatili u gotovini i napojnica je 2-5%.

Kako doći do taksija u Nici

Pronalaženje taksija u gradu je prilično jednostavno. Možete rezervisati taksi u Nici, zaustaviti jednog sa ulice ili pronaći najbliže taksi stajalište. Takođe se mogu uočiti u blizini poznatih spomenika, hotela i atrakcija. Taxi vozila su prisutna oko Vielle Villea, Musée Matisse, Palais des Expositions i drugih ključnih područja. Druga opcija je da uskočite u Uber taksi, Nica ima mnogo Uber vozača koji lutaju ulicama i lako možete pozvati jednog pomoću aplikacije.

Čekajući taksi u redu je najmanje privlačna opcija za putnike jer je veća verovatnoća da će turistima preskupito naplatiti. Iako je uopšteno istina da su vozači poboljšali svoje usluge, lokalne taksi kompanije su profesionalnije i sigurnije.

Najbolji provajderi u Nici:

Taxi Nica Francuska rivijera – +33 (141) 276 699

G7 – +33 (493) 891 273

Prednosti rezervacije privatnog taksija u Nici unapred

Nica je mediteranski dragulj i putnicima je potrebno vreme da uživaju u svakom trenutku bez žurbe. Ako tražite nenadmašne cene bez skrivenih naknada i sa ljubaznim vozačem, razmislite o rezervaciji svog taksija u Nici unapred uz Welcome Pickups.

U ponudi je potpuno personaliziran transfer s pouzdanim vozačima koji govore engleski, preuzimanje od vrata do vrata, korištenje mobilne aplikacije i mnoštvo dodatnih pogodnosti.

Nica taksi saveti

Po ulasku u taksi, započnite razgovor sa ovim važnim pozdravom “Bonjour Monsieur/Madame”, inače bi se vozač mogao osećati uvređeno.
Ako ne vidite taksimetar, vozač pokušava da vam prenaplati. Ljubazno zamolite da vidite mjerač kako biste bili sigurni u regularnu naplatu.
Proverite je li taksimetar ispravno podešen na dan ili noć. Neki vozači pokušavaju prevariti pridošlice i umesto toga navode fiksnu cenu.
Vozači taksija mogu odbiti kratka putovanja i preći na sljedećeg putnika ili zanemariti da vam daju račun.

Taksiji prilagođeni za invalidska kolica u Nici, Francuska

Kretanje po Nici je prilično jednostavno, jer su trotoari u odličnom stanju, što ga čini veoma pristupačnim gradom. Redovni taksiji u Nici, međutim, nemaju posebne rampe ili sedišta za osobe u invalidskim kolicima.

ETSI Transportation nudi vozila za osobe sa poteškoćama u kretanju i mogu se kontaktirati telefonom na +33 (492) 944 200.

Sigurnost i reklamacije za Nica taxi

Dok radio taksi kompanije u Nici imaju prilično dobru reputaciju, taksiji koji krstare ulicama ili čekaju u redovima mogu biti loše iskustvo. Nije neuobičajeno da taksisti u Nici povećaju osnovnu cenu, idu dužom rutom ili naplaćuju noćne tarife tokom dana.

Ako verujete da vam se to dogodilo, trebate zapisati taksi broj i jedinstveni ID broj vozača i zatražiti račun. Zatim možete pozvati kompaniju s kojom ste putovali ili pozvati lokalnu policiju na +33 493 535 353.

Često postavljena pitanja

Koliko košta taksi u Nici

Taksi u Nici rade koristeći taksimetar za vožnju unutar grada, uz minimalnu cenu od 7,50 €. Nadalje, ako putujete na i sa aerodroma, cene su fiksne. Na primer, taksi od aerodroma u Nici do centra grada tokom dana koštat će vas oko 32 eura.

Za bezbrižnost po fiksnoj tarifi bez skrivenih troškova, možete unapred rezervisati privatni transfer uz Welcome i iskoristiti potpuno personalizirane usluge preuzimanja od vrata do vrata, korisničku podršku 24 sata dnevno i praktičnu upotrebu. aplikacije.

Da li je Nica sigurno mesto za putnike?

Ukupni rizik u Nici je prilično nizak. To je siguran grad sa niskom stopom kriminala. Međutim, kao i u drugim velikim gradovima, posetioci moraju obratiti pažnju na svoje lične stvari i izbegavati određene četvrti noću kao što su L’Ariane i Old Town.

Da li taksisti u Nici očekuju bakšiš?

Bakšiš vozač ne očekuje, iako je uvek dobrodošao. Neki lokalni stanovnici izbegavaju davati bakšiš jer smatraju da je taksi cena već previsoka.

Dali je Uber prisutan u Nici?

Da, pomoću aplikacije možete naručiti taksi po celom gradu. Uber taksiji u Nici mogu biti isplativiji od tipičnih lokalnih taksija, plus ne naplaćuju više noću ili vikendom.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »