Sign In

Taxi u Bukureštu

Taxi u Bukureštu

Rezervišite svoje taxi vozilo

Taxi u Bukureštu

Dobijanje taksija u Bukureštu je odličan način da se krećete gradom, istražite turističke atrakcije i putujete od i do aerodroma. Bukureštanski taksiji su žuti i imaju naziv taksi kompanije na haubi vozila. Ako želite da upoznate noćni život Bukurešta ili istražite skrivene dragulje grada, možete koristiti taksi. Samo neka od najinteresantniji mesta su palata parlamenta, ateneum, trijumfalnu kapiju, manastir Stavropoulus, parkove i još mnogo toga. Time ćete osigurati siguran i brz transfer čak i u kasnim noćnim satima. Taksiji su dostupni u celom gradu i možete zaustaviti vozilo na ulici, naručiti i rezervirati online ili prošetati do ovlaštenog taksi stajališta. Taksiji su takođe dostupni na aerodromu u Bukureštu i nude laganu vožnju do grada.

Bukurešt taxi cene

Cene taksija u Bukureštu su prilično niske i većina kompanija prikazuje svoje standardne cijene na vozilima ili na taksi stajalištima. To znači da možete dobiti procenu koliko ćete platiti do željene destinacije pre nego što se uđete u vaš taxi. Kako bukureštanski taksi koriste taksimetar, konačna cena karte se obračunava ovisno o trajanju vašeg putovanja. Vožnja taksijem u centru grada je uglavnom oko 3,5 € (17,1 RON), što čini korišćenje taksija u Bukureštu pristupačnim i praktičnim načinom za kretanje.

Osnovna cijena – 0,4 € (2 RON)

Minimalna stopa /km – 0,35 € (1,69 RON)

Neke kompanije i taksisti mogu dodati razne doplate koje mogu povećati konačnu cenu karte. U slučaju da putujete s viškom prtljage, tokom praznika ili kasno u noć, osnovna cena i minimalna cijena također mogu biti veći.

Kako dobiti taksi u Bukureštu

Dobijanje taksija u Bukureštu je prilično jednostavno, pod uslovom da se uvek vozite sa zvaničnom taksi kompanijom. Mnogi lokalni stanovnici rezervišu taksi putem interneta koristeći mobilne aplikacije kako bi bili sigurni da imaju siguran transfer. Možete rezervisati putem aplikacije ili putem web stranice za taksi kod brojnih kompanija kao što su, Speed Taxi i CrisTaxi. Većina taksija u Bukureštu takođe nudi uslugu pozivanja.

Ako više volite da zaustavite taksi na ulici ili se uputite do najbližeg taksi stajališta, lako ćete pronaći prevoz u bilo koje doba dana ili noći. Taksi stajališta možete pronaći kod većine glavnih atrakcija Bukurešta, u starom gradu, kao i na prometnoj željezničkoj stanici Gara de Nord. Konačno, ako niste sigurni kako da dobijete taksi u Bukureštu, možete zamoliti svoj hotel ili restoran da vam ga nazovu.

Rezervišite svoje taksi vozilo u Bukureštu unapred

Putovanje po Bukureštu ponekad može biti komplikovano. Rezervacijom svoje vožnje unaprijed, osiguravate da dobijete fiksnu cijenu i određenu lokaciju za preuzimanje i odlazak. Možete bezbedno istražiti grad i krenuti na sastanak na vreme, i uživate u vožnji po Bukureštu. Kako biste izbjegli skrivene troškove i poskupljenja u posljednjem trenutku, rezervišite unapred uz pomoć Welcome Pickups.

Bukurešt taxi saveti

Pobrinite se da taksista uključi taksimetar kada uđete u vozilo.
Dobra je ideja imati osnovno znanje o ruti kojom ćete ići kako biste izbegli prevaru. Odštampajte kartu grada ili pogledajte Google Maps.
Taksi u Bukureštu je veoma tražen tokom kišnih dana. Ako želite da dobijete taksi na vreme, rezervišite unapred.
Ne zaboravite da nosite male novčanice u lokalnoj valuti da biste platili transfer u Bukureštu.
Uobičajeno je da putnici zaokružuju cenu karte kao napojnicu vozaču, ali to nije obavezno.

Taksi prilagođeni za invalidska kolica u Bukureštu

Većina taksi vozila u Bukureštu može da utovari sklopiva invalidska kolica i kolica za kretanje. Međutim, standardni taksiji nisu dizajnirani za smeštaj putnika u invalidskim kolicima. Ako želite da rezervišete potpuno pristupačan taksi, možete rezervisati privatnu taksi kompaniju kao što su Marius Taxi i Accessible Romania ili kontaktirati TaxiGratis, organizaciju za besplatne taksi usluge.

Bukurešt taxi sigurnost i reklamacije

Vožnja taksijem u Bukureštu može biti zastrašujuće ako ste novi u gradu. Bilo je slučajeva da su nelegalni taksisti pokušavali da prevare putnike povećanim cenama i skrivenim naknadama. Kako biste bili sigurni da ćete platiti pravu cenu prevoza i uživati u vožnji u glavnom gradu Rumunije, bolje je rezervisati unapred putem aplikacije ili online. Ne zaboravite da sačuvate račun kao dokaz u slučaju da imate bilo kakve pritužbe. Pozovite taksi kompaniju za koju vaš vozač radi i nadležni sektor će vam pomoći.

Veze: Welcome Pickups

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »