Sign In

Taxi Smederevo

taxi-smederevo-(2)-jpeg-20 KB 1000 x 714 piksela
taxi-smederevo-(2)

Smederevo je grad i sedište Podunavskog okruga u Srbiji. Nalazi se na obalama Dunava u severoistočnom delu Srbije. Prema popisu iz 2022. godine, broj stanovnika je iznosio 59.261, dok šire područje grada ima 97.930 stanovnika. Grad je poznat po svojoj istoriji koja datira još iz 1. veka pre nove ere, kada je postojalo naselje pod imenom Vinceia. U kasnom srednjem veku, Smederevo je bilo prestonica poslednje nezavisne srpske države pre osvajanja od strane Otomanskog carstva. Smederevo je danas veliki industrijski centar, poznat po proizvodnji čelika i vina.

Istotija

Smederevo je poznato po svojoj tvrđavi, koja je jedna od najvećih ravničarskih tvrđava u Evropi. Tvrđava je izgrađena u 15. veku i predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika kulture u Srbiji. Tvrđava je bila sedište srpske despotovine i predstavljala je simbol srpske borbe protiv turske okupacije.

Vinogradarstvo

Grad je takođe poznat po svojoj vinogradarskoj tradiciji. Smederevsko grožđe je poznato po svom kvalitetu i ukusu, a vinarije u gradu proizvode neka od najboljih srpskih vina. Smederevo je takođe domaćin Smederevskog vinskog festivala, koji se održava svake godine u septembru.

Znamenitosti

U gradu se nalaze i brojne druge znamenitosti, kao što su crkve, manastiri i muzeji. Među njima su Manastir Ravanica, Crkva Svetog Đorđa, Muzej u Smederevu i Muzej hleba.

Kulinarstvo

Smederevo je takođe poznato po svojoj kulinarstvoj tradiciji. Grad je poznat po svojim specijalitetima, kao što su smederevska kobasica, smederevski sir i smederevski kolač. Restorani u gradu nude bogatu ponudu tradicionalnih srpskih jela, kao i internacionalnih specijaliteta.

Taxi u Smederevu..

Smederevo je grad u kome postoji veliki broj taksi službi koje su dostupne 24 sata dnevno. Neke od taksi prevoznika u gradu možete videti dole u našem pregledu

Navedene taksi službe nude usluge prevoza putnika na različite lokacije u gradu i van njega. Cene se razlikuju u zavisnosti od udaljenosti i vremena putovanja. Usluga taksi prevoza je dostupna i za putovanja na aerodrom.

Ukoliko želite da koristite usluge taksi prevoza u Smederevu, možete ih kontaktirati putem našeg sajta trazistaxi.rs

Translate »